Трима депутати от 44-ото Народно събрание са рекордьори по отсъствия

...
Трима депутати от 44-ото Народно събрание са рекордьори по отсъствия
Коментари Харесай

Делян Пеевски, Марешки и Елена Пешева от Воля - най-недисциплинарани в парламента |

Трима депутати от 44-ото Народно заседание са рекордьори по отсъствия - Делян Пеевски от Движение за права и свободи, Елена Пешева и Веселин Марешки от " Воля ". Това се схваща от обновена информация на парламентарната администрация за интервала от 19 април 2017 година до 31 януари 2021 година, предоставена на бТВ. Без нито едно неявяване е Калин Вельов от ГЕРБ, само че той стана член на Народното събрание надалеч след старта му. 

Делян Пеевски не се е явил на работа 472 пъти. След регистрацията на листите за идния на 4 април избор се разбра, че Движение за права и свободи ще се лиши от неговите пълномощия за идващите 4 година Марешки не е бил в Народно събрание 244 пъти, а съпартийката му Елена Пешева - 282.

С повече от 200 отсъствия са Георги Марков от ГЕРБ, Десислав Чуколов от " Атака ", Донка Симеонова от Българска социалистическа партия, Рамадан Аталай от Движение за права и свободи и съпартиецът му Димитър Аврамов.

Далеч по-дисциплинирани са били водачите на политически партии и шефовете на ПГ. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е отсъствала 128 пъти, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ - 83, шефът на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова - 34, ръководителят на патриотите в Народното събрание Искрен Веселинов е с 24 отсъствия, а водачът на НФСБ Валери Симеонов е със скромните 18.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР