Трима членове на Изпълнителния комитет на Български футболен съюз обжалват

...
Трима членове на Изпълнителния комитет на Български футболен съюз обжалват
Коментари Харесай

Трима членове на Изпълкома на БФС са обжалвали вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър

Трима членове на Изпълнителния комитет на Български футболен съюз апелират вписването на Михаил Касабов като президент в Търговския указател, за което те самите гласоподаваха на събранието, което се организира на 6 декември 2023 година.

Справка в Агенцията по вписванията демонстрира, че Емил Костадинов, Румян Вълков и Димитър Георгиев са завели каузи в Софийския градски (СГС) съд против вписването на Михаил Касабов като краткотраен президент на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов.

С тези си дейности Костадинов, Вълков и Георгиев сложиха ориста на идния Конгрес на БФС, който е очакван за 15 март, напълно в ръцете на трима съдии от Софийски градски съд.

Междувременно двама от претендентите за президентския пост в БФС - Георги Градев и Димитър Бербатов - използваха страниците си в обществените мрежи, с цел да сигнализират, че това е следващият опит Борислав Михайлов да остане на власт в централата. Причината е, че в случай че Михаил Касабов не бъде вписан като краткотрайно изпълняващ длъжността президент, при вероятно обжалване на Конгреса на 15 март, то родният футбол ще продължи да се ръководи от Борислав Михайлов.

" Докато ние с Димитър Бербатов обикаляхме телевизионните студиа и обяснявахме във Facebook, че има риск някой сподвижник на бъдещия пандизчия Борислав Михайлов да апелира вписването на Михаил Касабов като президент на БФС, това към този момент е било факт, а ние с Димитър се оказахме прави! ", написа юристът по спортно право Георги Градев.

" Така ориста на идния конгрес е в ръцете на три почтени дами - съдии в Софийски градски съд. Разчитаме на тяхната експертиза и морал. Нека да знаят, че обществото знае техните имена и ще следи за тяхната работа под лупа ", добави той.



" Истината е, че Михайлов се интересува единствено от едно - по какъв начин да не бъде заличаван от Търговския указател! Как да противодейства на негово място да бъде вписан краткотрайният президент Михаил Касабов. Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в действие още няколко години и както е по закон - вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов ", осведомиха от екипа на Бербатов.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР