Трима бивши американски президенти ще си поставят ваксина срещу COVID-19

...
Трима бивши американски президенти ще си поставят ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Трима бивши US президенти готови да се имунизират публично срещу COVID-19

Трима някогашни американски президенти ще си слагат ваксина против COVID-19 и са подготвени да го създадат обществено пред камерите, с цел да основат у американците по-голяма убеденост за сигурността на инжекциите.

Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън се надяват това тяхно решение да отправи мощно обръщение към нацията, написа CNN.

„ Това, на което не вярвам, е заразяване с Коронавирус “, сподели Обама в свое изявление за SiriusXM, представен от CNBC. Неговият коментар идва на фона на редица анкети, съгласно които американците са скептични за имунизацията си против новия ковид. Това заплашва напъните на Съединени американски щати за преодоляване на пандемията, която досега е лишила минимум 1.4 млн. живота по целия свят.

По думите му той е подготвен да получи от препарата, един път щом водещият специалист по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи означи, че е безвреден. Очакванията на някогашния държавен глава са ваксина да бъде предоставена първо на най-застрашените. „ Ако сте в преклонна възраст, в случай че имате съпътстващи болести, в случай че сте служащ на първа линия, в случай че сте медицински служащ, в случай че сте в хранителен магазин… би трябвало да приемете имунизацията “, сподели още той.

Преди седмици Джордж Буш, 43-тият американски президент, се е свързал с доктор Фаучи, с цел да го попита по какъв начин може да помогне за популяризирането на идната всеобща имунизация и е изразил подготвеност да се ваксинира пред камерите на медиите. Семейство Буш има дълга история в апелите си към американците да преодолеят страховете си. Например майката и бащата на президента летяха с пътнически аероплан дни след терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година, с цел да промотират сигурността на полетите.

Прессекретарят на Бил Клинтън, Ейнджъл Юрина означи, че той също е склонен да одобри препарата обществено. „ Президентът Клинтън несъмнено ще одобри имунизацията допустимо най-скоро, въз основа на целите, избрани от управляващите в региона на опазването на здравето. И той ще го направи в обществена конюнктура, в случай че ще помогне на американците да създадат същото “, сподели Юрина.

Нежеланието или отводът от ваксина е възходящ проблем в Съединени американски щати доста преди началото на пандемията. Медицински специалисти показват като доказателство за това проучване от 1998 година, свързващо имунизациите против морбили с аутизъм при децата. Според експертите това единствено е окуражило антиваксърите, известни с опълчването си на имунизациите и разпространяването на дезинформация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР