Трима българи са сред 12-те отличени в международния фотографски конкурс

...
Трима българи са сред 12-те отличени в международния фотографски конкурс
Коментари Харесай

Български фотографи са отличени в Европейски конкурс на жп тематика

Трима българи са измежду 12-те отличени в интернационалния фотографски конкурс на Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER), в който взимат присъединяване фотографи от цяла Европа, оповестиха от БДЖ за Moreto.net.

Конкурсът се организира обичайно всяка година, като през последните няколко издания измежду определените непроменяемо участват фотографии от България на родни участници.

Тази година един превъзходен панорамен кадър в Искърското дефиле е получил най-вече гласове от всичките определени 12 фотографии и даже се употребява от CER като рекламен постер за новото издание на състезанието и за корица на календара на Общността.

Това е и следващото доказателство, че при интензивно присъединяване в състезанието възможностите на родните представители да бъдат определени измежду най-хубавите 12 се усилват, поради неповторимите фрагменти, които биха могли да дават.

Новото издание на състезанието ще бъде с фокус върху тематиката: „ Изследвай Европа: разкриване на континента с трен в Европейската година на младежта “ . Целта на състезанието е да подтиква креативното мислене на пътуващите с трен и да популяризира позитивния имидж на железниците в Европа като резистентен и безвреден превоз, показани като неразделна част от една по-екологична, умна и обвързвана транспортна система.

Както всяка година, от изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 фотоси, подчертававащи тематиката на фотографския конкурс.

Желаещите да вземат участие в състезанието могат да изпращат своите фотографии на формалната интернет страница на CER на следния електронен адрес:

.

На този адрес участниците би трябвало да попълнят регистационна форма за състезанието, а за всяка от фотосите е належащо да бъдат посочени дата и място на снимане.

Крайният период за изпращане на фотосите е 7 октомври 2022 година

Фотографиите на печелившите участници ще бъдат оповестени на формалната интернет страница на CER () с посочени имена на фотографите и техните страни, като с изключение на парични награди отличените в съревнованието ще получат и безвъзмезден Global Interrail Pass, годен за 5 дни пътешестване с трен в цяла Европа във 2-ра класа в границите на 1 месец, във връзка отбелязването на 50 години от основаването на Interrail Pass.

Участниците в състезанието би трябвало да се съобразят със следните условия:

- В надпреварата се одобряват до пет фотографии, които са направени единствено в страните-членки на Европейския съюз и Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Норвегия, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна и Великобритания;

- За присъединяване в състезанието ще бъдат одобрявани фотоси с висока резолюция (с широчина най-малко 1600 пиксела), като целесъобразен е водоравен jpeg формат;

- Допуснатите фотоси не би трябвало да изобразяват съответно разпознаваеми влакове и търговски компании;

- Фотографиите не би трябвало да изобразяват демонстриране на рисково или рисково държание, снимане на хора върху релси или в неразрешени зони;

- Необходимо условие към участниците е да имат всички права върху показаните фотографии, като подсигуряват, че те са техен автентичен труд, който не нарушава нечие авторско право;

- При фотоси, на които участва разпознаваемо човешко лице, се изисква специфичното документално позволение на снимания. Получаването на позволение е обвързване на участника в състезанието, а разрешението се показва при положение, че фотографията бъде наградена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР