Трима българи са с най-силни заявки като тежести в своите

...
Трима българи са с най-силни заявки като тежести в своите
Коментари Харесай

Двама сливналии са в състава на България за Световното по вдигане на тежести в Колумбия

Трима българи са с най-силни поръчки като тежести в своите категории преди Световното състезание в Богота.Това са първенецът на планетата Карлос Насар с 400 кг в кат. 89 кг, натурализираният австриец Дейвид Фишеров, който е с европейска купа за България с 405 кг и дели водачеството с катереца Фарез Елбак в категория до 102 кг, еврошампионът Христо Христов (109) е декларирал 410 кг при 109-килограмовите.

Определен е състава на България за идното през декември международно състезание по повдигане на тежести в Колумбия. Старши треньорът Иван Иванов разгласи тези, които ще съставляват страната, като към деветимата сигурни може да се причисли още един откакто стане дефинитивно ясна неговата моментна форма и физическо му положение, оповестиха от БФВТ.

В отбора са и двама сливналии. За кат. 73 кг е деклариран Божидар Андреев от СКВТ " Христо Бъчваров-Сливен ", с треньор Пламен Братойчев, а за кат. 102 кг - Васил Маринов от СКВТ " 100-те войводи ", с треньор Станимир Колев.

Съставът за шампионата в Богота:

ЖЕНИ:

Кат. 45 кг Надежда Мей-Нгуен (Русе, треньори Кръстина и Радослав Атанасови)

Кат. 59 кг Галя Шатова (Карлово, тр. Иван Лухов)

МЪЖЕ:

Кат. 55 кг Ангел Русев (Русе, тр. Кръстина и Радослав Атанасови)

Кат. 61 кг Габриел Маринов (Ст. Загора, тр. Стоян Стоянов)

Кат. 67 кг Валентин Генчев (Стара Загора, тр. Стоян Стоянов)

Кат. 73 кг Божидар Андреев (ТК " Христо Бъчваров " Сливен, тр. Пламен Братойчев)

Кат. 89 кг Карлос Насар (Червен бряг, тр. Илиян Илиев)

Кат. 102 кг Дейвид Фишеров (ТК " Марица " Пловдив, тр. Борислав Налбантов) и Васил Маринов (ТК " 100-те войводи " Сливен, тр. Станимир Колев)

Към тях се чака да се причисли и записаният в кат. 109 кг Христо Христов, представител на варненската школа, с треньор Живко Николов.

Надпреварата в Богота еот 5 до 16 декември и ще бъде първата олимпийска подготовка за игрите в Париж през 2024 година Според последните решения на Международната федерация (IWF) оптималните квоти, които една страна може да завоюва за идната Олимпиада в щангите са 3 при мъжете и 3 при дамите.
В Колумбия на 4 декември следва и следващият „ специфичен “ конгрес на IWF, който би трябвало да избавя бъдещето на щангите като олимпийски спорт.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР