Трима българи получиха шанс за нов живот чрез трансплантация след

...
Трима българи получиха шанс за нов живот чрез трансплантация след
Коментари Харесай

Трима българи получиха шанс за нов живот след донорска ситуация в „Пирогов“

Трима българи получиха късмет за нов живот посредством трансплантация след донорска обстановка, осъществена от екип на болница „ Пирогов “ , с координатор доктор Христо Христов.

Това оповестиха от Изпълнителна организация " Медицински контрол ".

На 30 септември околните на изпаднал в мозъчна гибел 22-годишен мъж вземат благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора.

На идващия ден медицински екипи от Александровска болница присаждат бъбреци на двама мъже – на 47 година и на 36 година, а екип от Военномедицинска академия трансплантира черен дроб на 54-годишен мъж. Другите органи на донора не са имали подобаващи реципиенти.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ сервират откровени съболезнования към околните на мъжа и благодарят за хуманния им жест. Благодарност изричат и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

От организацията оповестиха преди ден, че други четирима души са получили късмет за нов живот, откакто околните на изпаднала в мозъчна гибел 48-годишна жена подариха нейните органи, с което дават късмет за живот на други хора. На 29 септември медицински екип от болница „ Св. Марина “ – Варна, с началник проф. доктор Вилиян Платиканов, открива донорската обстановка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР