Трима българи остават под лекарско наблюдение в болницата в сръбския

...
Трима българи остават под лекарско наблюдение в болницата в сръбския
Коментари Харесай

Трима българи остават в болница след катастрофата в Сърбия

Трима българи остават под лекарско наблюдаване в болничното заведение в сръбския град Чуприя, откакто през вчерашния ден бус с наши сънародници от Бургас и Карнобат се обърна по пътя Ниш – Белград на път за Босна и Херцеговина, оповестява репортерът на bTV Новините Мариета Николаева, която е на място.

Състоянието на приетите в болница не е животозастрашаващо – имат фрактури на ключица и крака.

Останалите 10 потърпевши са най-вече с охлузвания и след лекарски обзор са пуснати да продължат за почивката си с различен рейс. „ Малкия демон " – по този начин потърпевша дефинира случилото се. Голяма част от хората са били и с колани, което също ги е предпазило при обръщането на возилото.

Българите са впечатлени от реакцията на сръбските управляващи, които незабавно са изпратили на място три коли за спешна помощ, три екипа огнеборци и кранове. Разследващите не са открили нарушавания – нито операции на тахо шайбата, нито алкохол или опиати в кръвта на водача. Фирмата е с изрядни документи и застраховки.

Според втория лидер сътрудника му е минал зад кормилото едвам 50 км преди случая и е допустимо разпръскване да е довело до излизането от пътя на другояче изцяло прав сектор. Другата версия е прилошаване. Бусът е нов.

Тримата по-сериозно потърпевши българи ще останат в ортопедията още три дни, като туристическата компания ще ги прибере към България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР