Трима българи - двама мъже и жена - получиха обвинение

...
Трима българи - двама мъже и жена - получиха обвинение
Коментари Харесай

Българи пробвали да извадят шофьорски книжки с фалшиви документи в САЩ

Трима българи - двама мъже и жена - получиха обвиняване в углавно закононарушение, откакто бяха хванати да се пробват с подправени документи да си извадят шофьорски книжки в Нейпълс, Флорида. Те са употребявали недействителна адресна регистрация в окръг Колиър, Флорида, с цел да аплайват за шофьорска брошура в Департамента по моторните транспортни средства на Флорида (DMW), заяви шерифската работа на окръга.

Пламен Димитров Ненков (55), Бисер Емилов Попов (52) и Катя Иванова Ненкова (51) ще дават отговор по обвинявания в подаване на погрешна информация за приемане на брошура и в погрешни изказвания в декларация, предава.
 Колаж: bg-voice.com
Тримата са откарани в локалния арест, а по-късно Попов е пуснат под гаранция.

Ненкови разказали пред полицията, че са женени и са имигрирали от България в Аризона. Двамата се признали, че не живеят на адреса в окръг Колиър, който дали когато кандидатствали за шофьорска брошура. Попов не е обвързван с тях, само че е употребявал същия способ, с цел да вземе брошура, твърди полицията.

Схемата с подправените книжки се оказва още по-дълбока, тъй като тримата незабавно са използвали новополучените си посредством машинация книжки, с цел да добият Клас А лиценз за ръководство на товарни коли (CDL).

Според детективите доста хора вземат решение да си вадят книжки във Флорида, тъй като там курсовете са по-евтини, в сравнение с в другите щати, а процедурата по-лесна.

От полицията прибавиха още, че Департаментът по моторните транспортни средства е съобщил за извънредно висок брой на хора от задграничен генезис, живеещи отвън щата, само че кандидатстващи във Флорида за шофьорски книжки.

Понастоящем се проверяват още 50 случая на документна машинация в същия регион. При всичките следователите откриват общи черти, които включват подправена адресна регистрация и опит за минаване на проби за CDL.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР