Трилогията между Саул Алварез и Генадий Головкин не се превърна

...
Трилогията между Саул Алварез и Генадий Головкин не се превърна
Коментари Харесай

Третият мач между Алварез и Головкин се провали в битката за вниманието на боксовите фенове

Трилогията сред Саул Алварез и Генадий Головкин не се трансформира в този триумф, в който се надяваха промоутърите на дуела, защото в Съединени американски щати са били продадени единствено сред 550-575 хиляди PPV абонамента, заяви Fight Freaks Unites.

Това е доста под капацитета, който имаха двамата преди няколко години, тъй като първите им два мача бяха измежду най-оспорваните в историята на междинна категория.

В допълнение на неуспеха пристигнаха и цените на пакетите, които се продаваха по $64,99 за хората с прелиминарен проект от DAZN и по $84,99 за тези без сметки в малкия екран. Мнозина се оплакаха в обществените мрежи, че са принудени да заплащат годишни абонаменти, с цел да гледат по 4-5 сходни борби, а най-после са се почувствали изнудени да доплащат, когато се появи нещо, което си коства гледането. По тази причина единствено към 200 хиляди от PPV пакетите са пристигнали от настоящи клиенти на DAZN.

Повод за скандално високите цени бе фактът, че „ Канело “ и „ GGG “ получиха обезпечено общо $75 млн. за мача си. Простата сметка демонстрира, че са били нужни към 900 хиля абонамента и то на цена от $85, с цел да бъде изравнена сметката.

World Sports Weekly регистрира върховете за пей-пър-вю през годините и досега най-продаваният мач е сред Флойд Мейуедър и Мани Пакиао през 2015 година, когато са продадени 4,6 млн. пакета на обща стойност $410 млн. Но разликата е, че тогава двамата бяха в своя пик на кариерите и напълно разумно това даде резултат.

Първата среща сред мексиканеца и казахстанеца през 2017 година пък притегли 1,3 млн. фенове, когато към момента HBO излъчваше платените боксови срещи. Година по-късно за реванша резултатът бе 1,1 млн.

Всичко това единствено потвърждава, че бе пропиляно скъпо време и просто всички бяха уверени, че 40-годишният Генадий Генадиевич Головкин е оттатък най-хубавите си години, а 32-годишният Саул Алварез е в най-хубавата форма от кариерата си. Представете си в този момент, че би трябвало да платите пари, с цел да видите едно състезание с предупреден край.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР