Трикратният златен олимпийски медалист Адам Пийти ще пропусне тазгодишното световно

...
Трикратният златен олимпийски медалист Адам Пийти ще пропусне тазгодишното световно
Коментари Харесай

Пийти няма да участва на Световното по плувни спортове

Трикратният златен олимпийски медалист Адам Пийти ще пропусне тазгодишното международно състезание по плувни спортове заради продължаващите си проблеми с психическото здраве.

28-годишният плувец бе оставен отвън състава на Англия, оповестен в сряда, за конкуренцията от 14-30 юли в Япония, като „ няма характерен времеви диапазон “ за завръщането му в басейна. „ Фокусът е върху това той да бъде изцяло подсилен, и работата с него, когато е подготвен да направи завръщане към естествения си график “, споделиха от Британското плуване за BBC Sport.

Миналия месец Пийти приказва намерено за проблемите с психическото си здраве през последните няколко години. „ Уморен съм, не съм себе си и не се любувам на спорта, както го правех в последното десетилетие “, написа той в обществените мрежи, когато се отдръпна от Шампионата на Англия. Пийти към момента се надява да пази купите си на 100 м бруст и 4х100 м смесена щафета в съчетаното на Токио 2020.

Той пострада през 2022, когато счупи крайници си в случай по време на подготовка, само че съумя да се възвърне в точния момент и взе участие в Игрите на английската общественост в Бирмингам предишното лято. Пийти бе надвит за първи път на 100 м бруст в последните осем години, финиширайки четвърти, само че се реваншира със злато на 50 м бруст 48 часа по-късно. Той сграбчи и злато на 100 м бруст на Игрите в Рио през 2016.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР