Трикратният световен шампион Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона

...
Трикратният световен шампион Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона
Коментари Харесай

Верстапен отвя конкуренцията и спечели спринта в Китай

Трикратният международен първенец Макс Верстапен завоюва първия спринт за сезона във Формула 1, откакто триуфмира в късата конкуренция в Китай. Нидерландецът потегли от четвърта позиция. От полпозишън започва Ландо Норис след успеха в квалификацията през вчерашния ден. Британецът обаче направи неточност още първоначално и изгуби няколко позиции.

Верстапен съумя да догони водачите начело и по-късно ги изпрвари. Първо той се оправи с Алонсо в седмата обиколка, а една по-късно Хамилтън позволи неправилност и водачът на Ред Бул го настигна и влезе в DRS зоната му. Последва офанзива и по този начин нидералндецът поведе.

В последна сметка Макс победи след 19 обиколки с цели 13 секунди пред Хамилтън. Трети бе Серхио Перес, който се пребори за последното място на подиума с Алонсо, Сайнц и Льоклер. Фернандо трябваше да влезе в бокса поради спукана гума и завърши присъединяване си. Ландо Норис нямаше темпото и се задоволи с шестото място пред съотборника си Оскар Пиастри.

Уикендът за Гран При на Китай продължава в 10:00 часа българско време с втората подготовка, която ще дефинира реда за пускане за утрешното съревнование в Шанхай. Може да я гледате директно по DIEMA SPORT 3. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР