Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка записа

...
Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка записа
Коментари Харесай

Вавринка надви Медведев за първата си топ 10 победа след близо две години

Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем Стан Вавринка записа най-голямата си победа от близо две години насам, откакто надигра на 1/8-финалите на шампионата от сериите АТР 250 в Метц международния №4 Даниил Медведев.

37-годишният швейцарец се наложи с 6:4, 6:7(7), 6:3 за първия си триумф над тенисист от топ 10 от ноември 2020 година насам. Любопитното е, че тогава той победи различен руснак - Андрей Рубльов, като това още веднъж се случи на територията на Франция, само че в Париж.

Срещу Медведев Вавринка се нуждаеше от един единствен пробив в първия сет по пътя си към триумфа в него с 6:4.

Във втората част двамата си размениха ранни пробиви и в последна сметка се стигна до тайбрек, в който швейцарецът пропиля мачбол и разреши на Медведев да изравни резултата в сетовете след триумф с 9-7 точки.

Третата решителна част обаче стартира с преимущество за Стан, който след ранен брейк поведе с 3:0 гейма. В този миг очевидно ядосаният от развоя на срещата Медведв влезе и в пререкания с френската аудитория, само че все пак откри сили да изравни резултата при 3:3. Все отново Вавринка резервира хладнокръвие и в осмия гейм реализира нов пробив, с цел да поведе с 5:3, а по-късно на собствен сервис постави точка на разногласието след 2 часа и 24 минути игра.

С триумфа някогашният №3 в света си обезпечи място на 1/4-финалите, където го чака мач против шведа Микаел Имер, който отстрани с 6:4, 6:3 Грегоар Барер.

В различен от забавните мачове през вчерашния ден настоящия първенец в шампионата Хуберт Хуркач се наложи с 6:3, 6:4 над Доминик Тийм.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР