Трикратният победител в Обиколката на Испания и победител в тазгодишната

...
Трикратният победител в Обиколката на Испания и победител в тазгодишната
Коментари Харесай

Промените започват - Роглич ще си търси нов отбор

Трикратният победител в Обиколката на Испания и победител в тазгодишната Обиколка на Италия - Примож Роглич, ще напусне тима на Йъмбо-Висма в края на годината. Именно с този отбор той реализира всичките си триумфи. Новината разгласи самият той.

През последните дни света на колоезденето е превзет от голям брой клюки, подбудени най-много от възможното обединение на мощните тимове на Йъмбо-Висма и Соудал-Куикстеп, където пък карат Жулиан Алафилип и белгийската суперзвезда Ремко Евенепул.

Последният също е спряган за овакантяване на отбора си, а спекулации има даже за Тадей Погачар.

Очаква се 33-годишният Роглич да премине в ИНЕОС, само че удостоверение няма към момента. Словенецът имаше още една година в контракта си с Йъмбо-Висма, само че сякаш бе решен да напусне след Обиколката на Испания тази година, когато бе главен водач и се приготвяше целеустремено за конкуренцията след Джирото през май. Все отново различен негов съотборник завоюва Вуелтата, а той даже се качи на третото почетно стапало зад Сеп Къс и Йонас Вингегор.

" Мога да потвърдя, че ще напусна отбора, само че ще дадем всички елементи, откакто приключа надпреварите си, тъй като съм концентриран върху тях ", показа Роглич преди старта на една от италианските класики, които поставят завършек на сезона.

Със сигурност обаче ни чакат доста любопитни дни, свързани с прехвърляния и огромни разбърквания, както и евентуалното обединение на Йъмбо-Висма и Соудал-Куикстеп, което изцяло ще промени спорта.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР