Тригодишно момиченце пада от петия етаж, а случаен минувач го

...
Тригодишно момиченце пада от петия етаж, а случаен минувач го
Коментари Харесай

Тригодишно дете пада от петия етаж, мъж го хваща като по чудо

Тригодишно момиченце пада от петия етаж, а инцидентен минувач го вижда и смекчава удара. За трагичните подиуми, разиграли се в италианския град Торино, споделя изданието Corriere della Sera.
Прочетете още
37-годишният Матиа Агуци отивал към пекарната с приятелката си, когато забелязал малко дете да се катери по парапета на терасата. След няколко секунди се чули и писъци.    

„ Момиченцето продължи да се катери по перваза. В един миг се държеше единствено с ръце. Краката ѝ висяха във въздуха “, разказва обстановката Агуци, който спрял под жилищната постройка. Секунди по-късно детето паднало от терасата.



„ Надявах се всичко да мине добре “, споделя още Агуци, който протегнал ръце и съумял да смекчи рухването с гърдите си. Двамата се озовали на земята. В началото момиченцето не давала признаци на живот. „ Бяха безкрайни няколко секунди. Детето внезапно стартира да плаче и аз въздъхнах с облекчение “, изяснява 37-годишният мъж.

Родителите на детето излезли на улицата, незабавно откакто разбрали какво се е случило. Тригодишното дете е откарано в болница. Според италианските медии момиченцето е в положително общо положение, няма забележими пострадвания и е изписано. 

Матиа Агуци е банков чиновник. „ Не имам вяра в ориста, само че в никакъв случай нямаше да мина по тази улица, в случай че братовчед ми не ме беше помолил да му занеса топъл самун от тъкмо тази пекарна “, споделя спасителят на тригодишното момиченце. Той също бил прегледан в болничното заведение, се споделя в известието.

Кметът на Торино - Стефано Ло Русо, разгласи, че ще предложи Матиа Агуци за награждаване с Ордена за цивилен заслуги. Евродепутатът Камила Лаурети предложи на мъжа да бъде връчен „ златен орден за гражданска смелост “. А италианският министър председател Джорджия Мелони написа, че „ благодари на този млад воин “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР