Тригодишният лъв Асен, който беше спасен от зоопарка в Разград

...
Тригодишният лъв Асен, който беше спасен от зоопарка в Разград
Коментари Харесай

Лъвът Асен замина за Холандия

Тригодишният лъв Асен, който беше избавен от зоопарка в Разград и настанен за лекуване в тежко положение в София, отпътува за центъра за огромни котки “Фелида ” в Холандия през вчерашния ден. Там той ще се причисли при други две, към този момент избавени лъвчета от зоопарка в Разград – Терез и Масуд.

Лъвът Асен бе открит от фондация “Четири лапи ” в края на ноември предходната година в доста тежко положение, откакто месеци е бил живял в неприятни условия. Тогава профилираният екип е открил, че той е обезводнен, изнемощял и с дистрофия на мускулите поради обездвижване.

Преди да замине в Холандия, животното няколко месеца живяло в зоологическата градина в София, до момента в който положението му се усъвършенства. Освен забележимата смяна в тежестта, след лекуването Асен имал смяна и в държанието – със самочувствие, доста по-спокоен и е доста по-стабилен като метод надене. За страдание обаче до края на живота си лъвът ще би трябвало да бъде на медикаменти, под непрекъснато наблюдаване и грижи.

Очаква се до през днешния ден вечерта Асен да е в Холандия и най-вероятно на следващия ден сутринта ще е в новия си дом.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР