Тридневен траур в Гърция. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви тридневен

...
Тридневен траур в Гърция. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви тридневен
Коментари Харесай

Тридневен траур в Гърция

Тридневен печал в Гърция. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласи тридневен народен печал  за починалите в  тежката челна злополука сред пътнически трен и товарен трен в Северна Гърция , съобщи организация АНА-МПА.

Броят на  починалите от конфликта доближи 36 души . Очаква се жертвите още повече да набъбнат, защото няколко души са блокирани в първите вагони на пътническия трен, написа в. „ Катимерини “.

Осемдесет и пет души са ранени при тежкия случай, от които шейсет и шест са признати в болница.

Правителственият представител Янис Иконому заяви, че от първия миг целият държавен механизъм е бил мобилизиран и  повече от 500 чиновници работят на терен . Там се намират и министрите на опазването на здравето и превоза, които са в Координационния център на гражданската отбрана. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще посети мястото на случая по-късно денем.

Разследването на аргументите за злополуката продължава, като към този момент са дадени показания в полицейското ръководство на Лариса.

Длъжностни лица са съобщили, че  много от пасажерите във влака от Атина за Солун са били студенти , които са се прибирали вкъщи след дългия уикенд от карнавалните празненства, съобщи Асошиейтед прес.

„ Това е ужасна покруса, която е мъчно да се проумее ”, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Мина Гага, „ съчувствам на родителите на тези деца ”, добави тя.

Според ръководителя на профсъюза на гръцките железничари Янис Ницас  сред починалите при злополуката са осем железопътни чиновници , в това число двамата машинисти на товарния трен и двамата машинисти на пътническия трен, заяви организацията.

Президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу прекъсна формалното си посещаване в Молдова, което трябваше да продължи до 2 март, и ще отиде на мястото на железопътната покруса в Темпи.

Пътническият трен, пътуващ към Солун, се сблъска челно с товарен трен, движещ се в противоположна посока. По незнайни към този момент аргументи двата влака са се движили по една и съща линия, което е довело до жестокия конфликт.

Българска телеграфна агенция

Отпускат близо 6,5 млн. лв. за видеонаблюдение на изборите

Тридневен печал в Гърция

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР