Тридневен траур в Черна гора заради трагедията в Цетине, където

...
Тридневен траур в Черна гора заради трагедията в Цетине, където
Коментари Харесай

Тридневен траур в Черна гора заради трагедията в Цетине

Тридневен печал в Черна гора поради нещастието в Цетине , където 11 души бяха убити при нахлуване след фамилен спор.

Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него. Според черногорското издание "Вечерне новости " причинителят е бил на 34 години.

В офанзивата са били ранени още 6 души, измежду които един служител на реда, съобщи Асошиейтед прес.

Служителят на реда е с леки пострадвания.

Дежурният прокурор Андрияна Настич съобщи пред ТВ "Вести ", че са разкрили девет починали на мястото на случая, а по-късно са получили информация, че още двама души са умряли от пострадванията си в болница.

Позовавайки се на информация от очевидци, държавната телевизия "Ар Ти Си Джи " заяви, че нападателят е разкрил безразборна пукотевица по хора на улицата, в това число по деца. Четирима от ранените са били трансферирани в болница в Цетине, а други двама съществено потърпевши са били изпратени в болница в Подгорица.

"Ар Ти Си Джи " цитира източници от полицията, които са споделили, че офанзивата е последвала фамилен спор, само че към този момент повече детайлности не се оповестяват.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в своя канал в Telegram, че в Цетине се е случила "безпрецедентна покруса " и прикани нацията "в мислите си да бъде дружно със фамилиите на почтените жертви, техните родственици, другари и хората в Цетине ".

"Всички сме шокирани, молим жителите на Черна гора да бъдат със фамилиите на починалите, за ранените жертви, някои от които за благополучие са отвън заплаха, всичко да завърши както би трябвало ", сподели той пред болничното заведение "Данило Първи " в Цетине.

Той посети, дружно с министъра на опазването на здравето Драгослав Шчекич и министъра на вътрешните работи Филип Аджич, двамата ранени, настанени в болничното заведение. Абазович уточни, че министерството на вътрешните работи, Клиничният център на Черна гора и лечебното заведение в Цетине са подготвени за всевъзможен тип поддръжка.

Mестни и непознати водачи показаха съболезнования във връзка "безпрецедентната покруса "

"Моите откровени съболезнования на фамилиите на жертвите и на народа на Черна гора след днешната покруса в Цетине. Нашите мисли са с вас ", сподели висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Никой загубен живот няма цена и не може да бъде обезщетен, означи министърът на правата на индивида и малцинствата Фатмир Джека във връзка нещастието в Цетине.

"Изразявам вяра, че този безчовечен акт, който през днешния ден ужаси и потресе цяла Черна гора, в никакъв случай няма да се повтори ", сподели още Джека.

Лидерите на няколко политически партии изпратиха своите съболезнования на фамилиите на починалите при стрелбата.

Председателят на Социалистическата национална партия Владимир Йокович сподели, че Черна гора не помни сходна покруса. Той съобщи, че Цетине и Черна гора са онемели от болежка и че е мъчно да се намерят думи на разтуха.

Лидерът на Бошняшката партия Ервин Ибрахимович сподели: "Чувствам и споделям болката със фамилиите, приятелите и познатите на жертвите в невижданата покруса, която се случи през днешния ден в Цетине и която надълбоко ме раздруса. "

Президентът на Демократична Черна гора Алекса Бечич написа, че това е най-тъжният ден за цяла Черна гора и фамилиите на жертвите и ден, в който всеки човек остава без думи.

"Искрено съчувствам на болката, с която се оправят фамилията, приятелите и роднините на родените в Цетине ", добави Бечич в Тwitter.

"Искам да изразя съболезнованията си на всички жители на Черна гора, изключително на околните на жертвите; на президента Мило Джуканович и премиера Дритан Абазович за тази ужасна покруса в Цетине и да им кажа, че цяла Сърбия е с тях ", написа сръбският президент Александър Вучич.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР