Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) осъди окончателно на

...
Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) осъди окончателно на
Коментари Харесай

Живко Мартинов е осъден окончателно на 2 г. условно по Суджукгейт

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) осъди дефинитивно на 2 години затвор условно някогашният народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов по така наречен дело Суджукгейт. Това стана откакто висшите съдии оставиха в мощ решението на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС). С него Мартинов бе приет за отговорен, че е изнудвал предприемач да му достави един звук суджук, който сякаш бил за премиера по това време Бойко Борисов. 

Според обвиняването някогашният народен представител от Добрич е изнудвал бизнесмена Антон Проданов от февруари 2011 година до февруари 2012 година и през това време на четири пъти изискал да му доставя по един звук суджук, а един път добавил и 60 кг. пастърма и филе " Елена ". Преди това му желал по-малки количества от 30-40 кг, които Проданов предоставял безплатно за мероприятия на ГЕРБ в Добрич.

Първата инстанция обаче го призна за отговорен единствено за една доставка на един звук суджук през ноември 2011 година Цената на този суджук е 8870 лева За нея Мартинов споделил на Проданов, че е за " високи хора "  в ГЕРБ и в случай че не я извърши, ще му съсипе бизнеса, тъй като към този момент бил вкаран в листата на предприемачите, които би трябвало да дават. Мартинов уверил, че нямало нищо по-лесно от това да изпрати данъчните да му разбият бизнеса и че когато реши, може и да го вкара в ареста. Като втора инстанция апелативният спецсъд " добави " към виновността на подсъдимия и това, че е принудил Проданов да даде 30 кг телешка пастърма на стойност 407 лева и 30 кг филе " Елена "  на стойност 230 лв. Долните инстанции отхвърлиха и желае от над 36 хиляди лева, предявен против Мартинов от Проданов.

Бившият народен представител от ГЕРБ не признава виновност и изиска да бъде оневинен в последната си дума пред Върховен касационен съд. Върховните съдии обаче потвърдиха дефинитивно присъдата му от 2 години условно с 4 години изпитателен срок
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР