Тричленен състав на Върховния административен съд отмени последните промени в

...
Тричленен състав на Върховния административен съд отмени последните промени в
Коментари Харесай

Съдът отмени промените в схемите Училищен плод и Училищно мляко

Тричленен състав на Върховния административен съд анулира последните промени в Наредбата за изискванията и реда за използване на схеми за даване на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни артикули в образователните заведения - скица "Училищен плод " и скица "Училищно мляко ", които са в действие от 19 юни 2020 година, оповестиха от пресцентъра на съда.

Причината е, че промените в наредбата опонират на условията на Регламент на Европейски Съюз 1308/2013 година за въвеждането на справедливи критерии, по които да се организира изборът на снабдители на плодове, зеленчуци и млечни артикули в учебните заведения.

Според него всяка обособена страна би трябвало да вкара процедури за избор на снабдители на артикули, материали и услуги по схемите за учебните заведения, детските градини и центровете за специфична просветителна поддръжка. Върховен административен съд е приел, че въпреки с промените на наредбата да се слагат условия за доказване на избрани условия при кандидатстване на доставчиците, същите опонират на регламента на Европейски Съюз.

Делото предстои на обжалване пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР