Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил постанови отказ на

...
Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил постанови отказ на
Коментари Харесай

Няма да екстрадират Методи Захаринов

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил постанови отвод на осъществяване на Европейска заповед за арест / ЕЗА / издадена от Окръжна прокуратура гр. Солун, Република Гърция, с която се желае предаване на българския жител М. З., за осъществяване на наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години, за държане и разпространяване на подправени евро банкноти. На съображение член 44, ал.8 и член 40, ал.1, т.4 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, Окръжен съд – Кюстендил приема за осъществяване присъдата в Република България. Мотивите за отхвърли са свързани с събитията, че желаното лице е български жител и е наказан за действие, което съставлява закононарушение и по българския закон. Съдът удостовери наложената на М. З. мярка за неотклонение „ Парична гаранция “, до привършване на процедурата по привеждане на наказването „ отнемане от независимост “.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Софийски апелативен съд в 5- дневен период, считано от през днешния ден.

След влизане на решението в действие, следва насрочване, по искане на прокуратурата на ново дело за признание / пригаждане / на присъдата съгласно българското законодателство.

С решение на Апелативен съд гр. Солун от 2014 година, на М. З. от Дупница е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години, за владеене и разпространяване на подправени евро банкноти. Българският жител е търсен с Европейска заповед за арест / ЕЗА / от Република Гърция, издадена на 18.05.2018 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР