Tribune.bgГеорги Петров Градев не е вписан в никой от официалните

...
Tribune.bgГеорги Петров Градев не е вписан в никой от официалните
Коментари Харесай

Вън ментетата от спорта: Истината за Георги Градев

Tribune.bg

Георги Петров Градев не е вписан в никой от формалните регистри на българската адвокатура, водени от Висшия адвокатски съвет, т.е не е член на Адвокатска гилдия, находяща се на територията на Република България.

Това се показва в формален отговор до Tribune.bg от адвокатурата.

Георги Петров Градев няма каквито и да е пълномощия да упражнява адвокатската специалност на територията на Република България в качеството на „ Адвокат от Европейския съюз “, по смисъла на член 11 от Закона за адвокатурата, се споделя още в отговора на запитването.

Висшият Адвокатски съвет не разполага с данни дали Георги Петров Градев има позволение за упражняване на адвокатската специалност в чужбина, нито дали има право да съставлява клиенти според член 10 от Закона за адвокатурата, която наредба планува и съществуване на добита от лицето адвокатска дееспособност, става още ясно от отговора на формалния орган.

В предишното доста хора, осведомени с биографията и юридическата подготовка на подвизаващия се като експерт по спортно право Георги Градев, са поставяли под въпрос адвокатската му дееспособност и юридическо обучение. С възобновените му упоритости да превземе футболния съюз, тематиката има ли право да раздава препоръки по юридически тематики още веднъж излезе на дневен ред. Интересно е, че макар многогодишните подозрения, въпросът в никакъв случай не е бил поставян непосредствено на амбициозния господин по време на множеството му медийни изяви.

Затова от Tribune.bg потърсихме отговор от Висшия адвокатски съвет, където се съхранява цялата информация за имащите право да практикуват в страната юристи.

Обръщаме внимание на сътрудниците публицисти, че би трябвало да подхождат деликатно към този човек, който наподобява е патогенен измамник до степен да се подвизава с измислена биография. Да бъде представян като юрист, да му се дава думата и да бъде защитаван от въпросите по кое време и къде е получил юридическата си тапия, погазва съществени журналистически правила. Както и да бъде канен да се изрича по юридически въпроси в експертно качество.

Това обаче е на първо място предизвестие за всички федерации, клубове и спортисти, че не би трябвало да му се доверяват и да употребяват правните му услуги, защото няма дееспособност, а по всяка възможност и юридическо обучение. По тази причина неговата активност може единствено да навреди на „ клиентите “, както се е случвало и в предишното. Има голям брой случаи, при които е лъсвала неговата непросветеност, по тази причина би трябвало всички спортни хора да се обединят към това да се изгонят ментетата от спорта.

Що се отнася до това, че изяснява, че е специалист по „ спортно право “, съгласно същински адвокати, това е изцяло невероятно, тъй като би трябвало да е изучавал и комерсиално, гражданско, административно и наказателно право. Юристите са безапелационни, че казусът на Градев е подобен с това някой да се разгласи за експерт „ Уши, нос, гърло “ без преди този момент да е изучавал медицина.

В адвокатските среди се шегували още, че Георги Градев е юрист, колкото Мартин Божанов е Нотариус…

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР