Триажният кабинет за пациенти с коронавирусни симптоми в сградата на

...
Триажният кабинет за пациенти с коронавирусни симптоми в сградата на
Коментари Харесай

Триажният кабинет в Стара Загора отваря отново от днес

Триажният кабинет за пациенти с коронавирусни признаци в постройката на ДКЦ-1 в Стара Загора ще работи още веднъж от през днешния ден, заяви за Радио Стара Загора шефът на центъра доктор Георги Лисичков. Работното време към този момент е от 9 до 12 заран и от 13,30 до 14,30 следобяд.

Причината е промяна от 31 юли на методиката за заплащането от Здравната каса за работа при неподходящи условия във връзка на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура. Предстои да бъде подписан анекс, с който да бъде обезпечена работата на експертите в кабинета.

„ За да бъдем акуратни трябваше да бъдем извикани до 31 юли и да подпишем анекса, а ние анекса най-вероятно ще го подпишем със задна дата. Кой би работил при такива условия – единствено лекарите. За отварянето на кабинета стоят хора, които би трябвало да получат възнаграждение “, разяснява доктор Лисичков.

Триажният кабинет в ДКЦ 1 бе оголен в края на предходната година, с цел да подкрепи ранното диагностициране на пациентите със признаци на коронавирус зараза. Обслужването за жителите на Община Стара Загора беше гратис, защото оборудването и част от активността беше обезпечено от локалния бюджет. Общинският съвет гласоподава да бъдат отпуснати 80 000 лева В него се вършат бързи антигенни проби и лекарски обзор с назначение на терапия и мерене на равнището на О2 в кръвта. Дейностите се съфинансират от Здравната каса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР