Три условия, които да бъдат изпълнени преди сключването на новия

...
Три условия, които да бъдат изпълнени преди сключването на новия
Коментари Харесай

Три условия на Газпром за новия транзитен договор с Украйна

Три условия, които да бъдат изпълнени преди сключването на новия контракт за пренос на съветски природен газ през украинска територия, уточни шефът на съветския монополист " Газпром " Алексей Милер на среща в сряда в Санкт Петербург с упълномощения представител на държавното управление на Германия за преноса на газ през Украйна Георг Граф Валдерзее.

В известие на " Газпром " се показва, че Милер е обърнал внимание, че с цел да се подпише съглашение с Киев е належащо решаването на редица кардинално значими въпроси. Първият е решаването на правосъдните разногласия сред " Газпром " и " Нафтогаз ", което значи съвместен отвод от искания и преустановяване на правосъдните разногласия по договорите за доставката и преноса на турски газ, както и възобновяване на комерсиалните ползи на двете страни. Става дума и за анулация на решението на Антимонополния комитет на Украйна, налагащо санкция за корист на съветската компания с монополно състояние на директния пазар в Украйна.

Вторият значим въпрос е обвързван с готовността на Украйна да купува непосредствено съветски газ от 2020 година и по за съответни размери. Решението на украинската страна непосредствено въздейства на пропускателната дарба на съветската газотранспортна система, която " Газпром " е задължен да поддържа на границата с Украйна.

Освен това, в границите на внедряването на Третия енергиен пакет на Европейски Съюз нв националното законодателство на Украйна е належащо да се обезпечат независимостта на украинския регулатор и да се сертифицира самостоятелен газопреносен оператор. Ако украинската страна не успее да приключи този развой до 1 януари 2020 година, " Газпром " е подготвен да продължи за временен интервал настоящия директен контракт с доклад на настоящите пазарни условия, написа още в известието на концерна.

Само преди ден обаче от " Нафтогаз " споделиха, че не може по този начин искания за 22 милиарда $ да бъдат отписани на правилото " да разберем и да извиним ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР