Потенциалното сътрудничество на пазара на втечнен природен газ беше дискутирана

...
Потенциалното сътрудничество на пазара на втечнен природен газ беше дискутирана
Коментари Харесай

Енергийното министерство: България има интерес за сътрудничество с Корея за съвместни покупки на втечнен газ

Потенциалното съдействие на пазара на полутечен природен газ беше дискутирана тематика на срещата сред служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Н.Пр. Бе Дженгин, оповестиха от българското енергийно министерство. Република Корея е един от най-големите вносители на полутечен газ в света. Българската страна има сериозен интерес от взаимни покупки на полутечен газ, които могат да обезпечат спомагателна диверсификация и енергийна сигурност, уточни министър Малинов.

Министерството на енергетиката на България и Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Република Корея да приготвят и подпишат съглашение за съдействие, посредством което да насърчат взаимните контакти в енергийната сфера, се договориха министър Малинов и посланикът на Република Корея у нас.

" Българската страна е мощно заинтригувана да задълбочи съдействието си с Република Корея в енергийната област, където имаме сериозен капацитет за развиване ", сподели министър Малинов пред корейския дипломат. По думите на Малинов, задълбочаването на двустранните връзки на основата на високото софтуерно развиване на азиатската страна и българският опит и обичаи, ще обезпечи отлични вероятности за обмяна на ноу-хау и експертиза сред двете страни.

Ядрената енергетика е единствено една от евентуалните сфери за задълбочаване на съдействието, само че този развой може да обхване също и развиването на ВЕИ, системи за предпазване и природен газ, считат министър Малинов и дипломат Дженгин.

Припомняме, че с решение на Народното събрание от февруари 2024 година, южнокорейската компания " Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън ", след конкурс беше определена за осъществяване на договаряния за евентуален строител на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй " с технология АР 1000 на американската компания " Уестингхаус ".
 От 5 компании претенденти за създаване на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ
От 5 компании претенденти за създаване на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ", в късата листа остана една

Само тази компания извършва всички предварителни изисквания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР