Три украински партии - Европейска солидарност, Отечество и Глас, се

...
Три украински партии - Европейска солидарност, Отечество и Глас, се
Коментари Харесай

Порошенко и Тимошенко призоваха украинците на Майдан преди срещата Зеленски-Путин

Три украински партии - " Европейска взаимност ", " Отечество " и " Глас ", се обърнаха към жителите с апел да излязат на митинг на 8 декември, преди срещата на " нормандската четворка ", на която ще се разисква ориста на окупираните от проруски сепаратисти територии в Донбас, съобщи радио " Свободна Европа ".

Срещата, в която ще вземат участие Украйна, Русия, Германия и Франция, ще се организира на 9 декември в Париж.

Фотокопие на обръщението на партиите беше оповестено във Facebook от някогашния ръководител на украинската Върховна рада - депутата Андрей Парубий.

Документът е подписан от експрезидента Петро Порошенко - водач на " Европейска взаимност ", експремиера Юлия Тимошенко - ръководител на партията " Отечество ", и от фронтмена на групата " Океанът на Елза " Светослав Вакарчук, който оглавява групировката " Глас ".

Авторите на апела приканват да не се вършат взаимни отстъпки и да не се организират избори в самопровъзгласилите се републики в Донбас до момента в който не бъдат изпълнени изискванията по сигурността, измежду които е извеждане на съветските сили. В текста се насочва и апели страната да не се отхвърля от евроатлантическата си интеграция и да не приключва започнатите интернационалните правосъдни процеси против Русия.

В рамките на срещата на " нормандската четворка " е планувано да се състои първата персонална среща сред президента на Украйна Володимир Зеленски и съветския държавен глава Владимир Путин.

Още преди да бъде определен на президентския пост Зеленски даде обещание да постави завършек на войната в Донбас. След като встъпи в служба той се съгласи да изтегли украинските войски, което съгласно доста украинци е изменничество против борбата за самостоятелност на Украйна от Русия.Това към този момент стана причина хиляди украинци да протеситрат в огромните градове на страната.

Към Зеленски се насочат упреци, че прави прекалено много отстъпки пред Москва и се изричат опасения, че при срещата си с Путин може да направи неприемливи взаимни отстъпки.

По данни на Организация на обединените нации, жертвите на бойните дейности в Източна Украйна към този момент към 13 хиляди. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР