Три танцьорки съдят бившата си работодателка – пищната чернокожа носителка

...
Три танцьорки съдят бившата си работодателка – пищната чернокожа носителка
Коментари Харесай

Тежкотоварната рапърка Лизо дадена под съд от нейни танцьорки. Правила им забележки, че дебелеят


Три танцьорки съдят някогашната си работодателка – обилната чернокожа носителка на „ Грами “ Лизо (Lizzo), заяви БГНЕС. Те настояват, че са били подложени на „ враждебна работна среда и тормоз “, до момента в който били членове на танцовия екип на „ огромното момиче “.

В жалбата, подадена във Върховния съд на Лос Анджелис във вторник и получена от СиЕнЕн посредством юрист на ищците, като ответници по делото са посочени също и нейната продуцентска компания Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT), както и лице, разказано като „ капитан на танцовия състав “.

Сред изказванията, изложени в желае, една от трите ищци твърди, че била накарана от певицата да „ допира голите реализатори “, до момента в който били в нощен клуб в Квартала на алените фенери в Амстердам по време на турнето през февруари. Страхувайки се от наказване, танцьорката в последна сметка „ се съгласила “, макар че „ неведнъж изразявала нежеланието си да пипа “ изпълнителите.

Друга ищца твърди, че присъединяване ѝ в танцовия екип е било сложено под въпрос от рапърката, която изразила „ фино прикрити “опасения по отношение на надебеляването на танцьорката. В резултат на което ищцата се почувствала притисната да „ изясни наддаването на тегло и да разкрие интимни персонални детайлности за живота си, с цел да резервира работата си “.

В жалбата се излагат и други изказвания, съгласно които хора, наети от Лизо, са подложили ищците на расова и религиозна дискриминация, в това число изказване, че счетоводител от най-вече белия мениджърски екип на BGBT дискриминирал чернокожите танцьорки, като им се карал за „ недопустимо и неуважително “ държание по време на турне. В желае се твърди, че този коментар на счетоводителя бил „ претрупан с расова и дебелофобска омраза “.

Иначе многокилограмовата Лизо е известна с приповдигнатите си послания и пропагандирането на положително отношение към тялото като неразделна част от работата. Танцьорките й нормално са от нейната свръхтежка категория и надали наддаването на тегло с под 50 кг би се забелязало от пръв взор.

Лизо, чието същинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън, е носителка на няколко награди „ Грами “ и има милиони почитатели в обществените мрежи. Твърди се, че тежи над 140 кг, само че не се знае какъв брой тъкмо над, а тя не споделя, с цел да възбужда интерес и мнения.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР