Три случая на конфликт на интереси, установен от Комисията за

...
Три случая на конфликт на интереси, установен от Комисията за
Коментари Харесай

Съдилища потвърдиха три случая на конфликт на интереси

Три случая на спор на ползи, открит от Комисията за противопоставяне на корупцията, са доказани дефинитивно от съда, заяви антикорупционният орган.

Кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб е санкциониран с близо 100 хиляди лева, тъй като е подписал платежни нареждания за субсидиране на локалния футболен клуб и на компания на синовете си, удостовери Върховният административен съд (ВАС). Кметът е имал частен интерес при сключване на платежните нареждания както за субсидиране на локалния футболен клуб, поради това, че синът му е член на управителния съвет на
спортното сдружение, по този начин и за доставка на храни, питиета и битови консумативи от компания, в която
двамата му синове са съдружници.

Сумата на санкцията е изчислена съгласно чистото на ден заплащане на Реджеб на датите, на които е разходвал общински средства в интерес на синовете си и сумата, представляваща получената материална
полза, вследствие на открития спор на ползи, общата стойност е 98 138 лв..

С друго решение Върховен административен съд е отменил решението на Административния съд в Стара Загора и е
удостоверил констатациите на антикорупционната комисия, че някогашният изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури е Галин Николов е повишил в служба своя зет.
Братът на брачната половинка му е бил единствен претендент за покачване в процедура, оповестена особено за звеното, в което е работил, само че не и в цялата администрация на организацията. Така е бил подложен в привилегировано състояние.

Върховният съд удостовери и нарушаване на благоевградската общинска съветничка В. Шаркова, гласувала за приемането на две решения на общинския съвет в Благоевград в полза на свързани с нея лица - одобрение на понижаване на дължимите наеми и освобождение от наем на търговски сдружения по отношение на епидемиологичната конюнктура в България през 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР