Три ще са точките в централната част на Бургас, където

...
Три ще са точките в централната част на Бургас, където
Коментари Харесай

„Спри! Дай път на пешеходец“ – новата кампания на БНР Бургас, ОДМВР – Бургас, БМЧК и общинския младежки клуб „J.J.Cool A“

Три ще са точките в централната част на Бургас, където доброволци от Българския юношески червен кръст и Общински юношески клуб „ J.J.Cool A “ ще приканват водачите в града за приемливост към пешеходците – първата точка е разположена на кръстовището на улиците „ Христо Ботев “ и „ Левски “ в посока ж.п. гара Бургас, втората – на кръстовището до подземната улица в посока Билковата аптека, а третата сред две от основните учебни заведения „ Ал.Г.Коджакафалията “ и Гимназията за романски езици, ситуирани на ул. „ Стефан Стамболов “, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.
 spri4  spri3  spri2  spri  spri1
Доброволците от двете организации ще раздават на водачите стикери с обръщение „ Спри! Дай път на пешеходец! “ с създател Юлиан Арнаудов, които ангажираните в акцията да залепят на задните си стъкла и по този метод призоват повече водачи за приемливост към пресичащите на пешеходни пътеки. Инициатор на превантивната акция, явяваща се продължение на самодейностите за сигурност на пътя, стартирали през месец август, е БНР – Бургас. И двете акциите са подкрепени от ОДМВР – Бургас, Община Бургас и Съюза на българските автомобилисти в Бургас, които на нарочна конференция преди дни оповестиха, че съгласно статистическите данни, най-честите произшествия в крайморския град са свързани с произшествия на пешеходни пътеки. Ето за какво публичното радио се ангажира с поредна превантивна акция, която на следващия ден – 20 ноември / Денят без жертви на пътя/, ще се опита да ангажира вниманието на разнообразни целеви групи, измежду които пешеходци, водачи на МПС и велосипедисти.

За да може посланието на БНР – Бургас – „ Спри! Дай път на пешеходец! “ да доближи до повече младежи, от началото на декември работещи в публичното радио дружно със чиновници на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Бургас ще посетят разнообразни учебни заведения в приморски град и ще разпространяват сигурността на пешеходците в изискванията на интензивен пътен трафик.

Кампанията на БНР – Бургас е отдадена на децата, починали при пътнотранспортни катастрофи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР