Три са досъдебните производства за фалшиви ТЕЛК-ове в Силистренско, съобщи

...
Три са досъдебните производства за фалшиви ТЕЛК-ове в Силистренско, съобщи
Коментари Харесай

3 са до момента досъдебните производства в Силистра за фалшивите ТЕЛК-ове

Три са досъдебните производства за подправени ТЕЛК-ове в Силистренско, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов участваха в работна среща в крайдунавския град по отношение на формираните и употребени неистинен или с погрешно съдъражание експертни решения осигуряващи така наречен инвалидни пенсии.

Факт е, че в района е най-голям процентът им, по отношение на всички имащи право на пенсия, разяснява Ивайло Иванов. 28,61 на 100 е два пъти повече от междинния за страната, добави той.

По думите на зам.-главният прокурор Гешев проблем има и той е систематичен. Касае цялата страна, само че решаването му зависи от изпълнителната и законодателната власт.

Освен досъдебните производства има и ощке няколко оперативни случаи, по които работата продължава. Обвинения на този стадий няма повдигнати.

По време на работната среща е открито, че е тук е основана добра организация за работа. Ние сме тук, с цел да забележим с какво можем да бъдем потребни, с цел да се случват нещата по-бързо, разяснява Ивайло Иванов, визирайки обезпечаването на още чиновници, които да работят по откриване на тези закононарушения и за осъществяването на спомагателни експертизи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР