Три протеста срещу правителството започнаха малко около обед пред Народното

...
Три протеста срещу правителството започнаха малко около обед пред Народното
Коментари Харесай

Три протеста срещу правителството се събраха около Народното събрание, очакват се още довечера

Три митинга против държавното управление започнаха малко към обед пред Народното събрание. Вече близо два часа три организации са на пл. " Народно заседание " с крясъци " Оставка " към държавното управление, всеки с друго неодобрение.

 Национално придвижване Хан Кубрат Национално придвижване Хан Кубрат Източник: Zonanews
Марин Маринов, секретар на Национално придвижване " Хан Кубрат " е неудовлетворен от всички политици, само че сега най-вече поради настройките на ръководещите към Скопие.

" Ние тук протестираме против хората, които поддържат невисок стандарт на живота в България. Искаме намаление на цените на горивата. Но митингът е сложен. Лично аз съм тук поради опцията да бъде позволена Македония в договаряния за (членство в) Европейския съюз ", сподели той по БНР.

С искане за оставка пред Народното събрание пристигнаха и кметове и общински съветници от съдружие на общините " Толерантност ", заяви " Труд ". Те са недоволни от политиката на кабинета към дребните локални управи.

Критиките формулира ръководителят на сдружението Радослав Ревански, кмет на Белица и някогашен народен представител от Движение за права и свободи. " Искаме оставката на проваления кабинет на Кирил Петков. Нито една мъжка дума не съблюдаваха по отношение на общините. Нито дадоха обезщетения за тока, нито усилиха заплатите на нашите чиновници. Този кабинет е нелегитимен ".

 Протест пред Народното събрание Протест пред Народното събрание Източник: Zonanews
Последни, малко след началния час на митинга им - 12 ч, пристигнаха представителите на Вътрешна македонска революционна организация. По думите им причина за това са полицейските пропускателни пунктове към площад " Народно заседание ", които им попречили да дойдат в точния момент. Мотото на тяхната демонстрацията е " Не предавай Македония ".

Рано тази заран деятели на Вътрешна македонска революционна организация блокираха входа на дома на премиера Кирил Петков, с цел да му потърсят сметка за склонността да одобри така наречен френско предложение, което планува европейски гаранции за отваряне на пътя на Скопие към Европейски Съюз против осъществяване на българските условия. За Вътрешна македонска революционна организация това е еднакво на национално изменничество.

Ето какво сподели по-рано съпредседателят на партията Александър Сиди:
" Мисля, че не е проблем на тротоара да пием кафе и да чакаме този, на който плащаме заплатата да излезе и да даде отговор на въпросите, които вълнуват 90% от българските жители ".

Напрежението последователно се повишава пред Народното събрание, протестиращите пристигнаха компактно до загражденията, които са сложени пред постройката. Има засилено полицейско наличие. Движението към Народното събрание е блокирано.

Тази вечер митингите " за " и " срещу " кабинета не престават. От 17 ч излизат последователите на " Възраждане ", а от 18,30 ч – подкрепящите държавното управление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР