Три пожара вдигнаха по тревога горските стражари към ДГС Варна

...
Три пожара вдигнаха по тревога горските стражари към ДГС Варна
Коментари Харесай

Три пожара вдигнаха по тревога горските стражари във Варна

Три пожара подвигнаха по паника горските стражари към ДГС „ Варна ” във вторник, осведоми ДАРИК. 

Първият сигнал бил подаден към 13 ч. за пламъци в боров масив в землището на град Аксаково. Само преди дни Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”  и чиновниците на горското стопанство се бориха с огъня, обхванал там повърхност от към 2 дка иглолистни култури. Силният вятър през вчерашния ден възобновил пламъците, в потушаването на които се включиха и две пожарни.

Към 16:30 ч. нов сигнал пренасочил екипите към землището на варненската околност Боровец, където пламъците обхванали 2 дка горска територия, само че за благополучие, без да нанесат съществени вреди.

Третият пожарвъзникнал в следобедните часове в землището на град Белослав. Поради мощния вятър пламъците се разпрострели на повърхност от 14 дка гори, само че в следствие от бързата реакция на пожарникарите и горските стражари изгорели единствено сухи треви.

Причините за пожарите се обясняват. И на трите места дежурят чиновници на ДГС „ Варна ”, с цел да предотвратят възможното обновяване на огъня.

Високите температури в комбиниране с бурния вятър през последните дни са причина за възникването на пожари, предизвестяват от горското стопанство и приканват хората да бъдат извънредно деликатни при боравене с огън.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР