Три партии със сигурност ще изпратят представители в Европейския парламент,

...
Три партии със сигурност ще изпратят представители в Европейския парламент,
Коментари Харесай

„Тренд”: ГЕРБ се стабилизират след скандала с апартаментите, БСП остава с 1% зад тях

Три партии сигурно ще изпратят представители в Европейския парламент, като ръководещите от ГЕРБ се стабилизират след абсурда с жилищата, отчасти възвръщат поддръжката си и имат минимална преднина пред Българска социалистическа партия. Това са изводите от национално представително изследване на Изследователски център „ Тренд” по поръчка на в.”24 часа”.

Сред решилите да гласоподават 31,5% ще го създадат за ГЕРБ и сътрудниците ѝ, а 1,1% по-малко са тези, които възнамеряват да поддържат обединението към Българска социалистическа партия. Стабилно на трета позиция е Движение за права и свободи с 12,8%.
" Маркет Линкс ": Четири партии ще изпратят представители в европарламента Оценката за работата на българските евродепутати е ниска, тя е малко над междинен 3
На ръба на изборния предел от 5,88% са Вътрешна македонска революционна организация, а под чертата, само че с шансове остават „ Воля – Българските родолюбци” и „ Демократична България”. От „ Тренд” означават, че хората на Веселин Марешки повишават резултата си в хода на акцията, до момента в който обединяването в център-дясно не пораства през последните месеци. Далеч обратно са „ Коалиция за България”, „ Атака”, „ Патриоти за Валери Симеонов” и „ Възраждане”.

Все още има 16% интервюирани, които не са решили за кого ще гласоподават. 9 на 100 пък са тези, на които акцията е повлияла точно за това да изберат за кого да пуснат бюлетина на 26 май.

Редовното изследване на „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “ е осъществено в интервала 11-17 май 2019 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “ измежду 1007 души на възраст 18+. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР