Три от деветте най-евтини града в Европа се намират в

...
Три от деветте най-евтини града в Европа се намират в
Коментари Харесай

9-те най-евтини града в Европа за закупуване на жилище - два са в България

Три от деветте най-евтини града в Европа се намират в една и съща страна, а два от тях са в България. Това сочи изследване на английското издание, съгласно което Битоля, Северна Македония, претендира за първото място, следвана от Кишинев в Молдова.

Една страна изпреварва с три града, включени в листата - Крайова, Сибиу и Орадя, всички те се намират в Румъния и попаднаха в листата на най-евтините градове за закупуване на парцел.

Разположен от двете страни на река Крису Репеде, Орадя се намира единствено на осем благи от румънската граница. Градът си обезпечи деветото място и е прочут като център както за стопански, по този начин и за културни инициативи.

Градът се разраства бързо спрямо други в Румъния. Случват се доста промени в инфраструктурата на града, като реконструкции на остарели здания и изграждане на нови. Средна цена за апартамент от 100 м² е към 323 744 лв.. С население от малко над 183 000 души, това е 9-ият по величина град в страната. Инфраструктурата на града е първокласна, а непрекъснатите вложения подхранват неговия напредък и превръщането му в по-добро място за живот.
 Колко коства моят парцел: Как да проверим?
Колко коства моят парцел: Как да проверим?

Един вярно оценен парцел се задържа на пазара за към 3 седмици

Следващият в класацията румънски град е историческият Сибиу. Градът може да се похвали с многочислени музеи, в това число фамозния Национален музей Астра — най-голямото изложбено пространство навън в Европа. Средната цена за апартамент от 100 м² е почти 300 697 лв..

Най-достъпният измежду румънските градове е Крайова. Човек може да живее в него със междинен месечен бюджет от единствено 1060 лв.. Има и няколко известни туристически атракции, които способстват за хубостта му.

Крайова е дом на най-големия естествен парк в Централна и Източна Европа - парк Николае Романеску. Паркът се простира на 100 хектара и е планиран от френския проектант Едуар Редон.

Музеите на Крайова (Музей на изкуствата - Jean Mihail Pallace, Bănia House, Oltenia Museum) съхраняват шедьоври и артефакти, вариращи от творби на Константин Бранкуши до 30 000-годишен череп на жена.
 Двустаен за 1000 лева на месец: Наемите в София и по-големите градове на страната се изравниха
Двустаен за 1000 лева на месец: Наемите в София и по-големите градове на страната се изравниха

Кои са желаните региони за наемателите?

Разбира се, всички те бледнеят пред Битоля. Средната цена на апартамент от 100 м² би коствала 177 995 лв.. 

Българските представители в класацията са Пловдив и Бургас, като обаче междинни цени не са посочени.
1. Битоля, Северна Македония 2. Кишинев, Молдова 3. Мостар, Босна и Херцеговина 4. Пловдив, България 5. Бургас, България 6. Крайова, Румъния 7. Сибиу, Румъния 8. Патра, Гърция 9. Орадя, Румъния
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР