Три неща са особено важни в дните, в които има

...
Три неща са особено важни в дните, в които има
Коментари Харесай

Кардиолог от ВМА посочи какво да правим, за да сме здрави през капризен сезон какъвто е пролетта

Три неща са изключително значими в дните, в които има внезапни промени и амплитуди в температурите.

Умерена физическа интензивност – джогинг, вървене, разходка в планината, в парковете 5 часа седмично, предлагат кардиолозите. Този режим важи и за дни, в които има внезапни промени и амплитуди в температурите, които са присъщи за пролетния сезон. Това изяснява пред БГНЕС доцент доктор Пламен Петровски, шеф на Клиника по функционална диагностика на сърдечно-съдовите болести – Военномедицинска академия (ВМА).

В преходните сезони експертите поучават да се пие повече вода, да се внимава каква храна консумираме – като е целесъобразно тя да е допустимо по-витаминозна, да бъде лека, да не се прекалява с количеството. Идеалният вид, с цел да ни се отблагодари организмът е да се храним по 6 пъти дневно, само че по малко, в сравнение с три пъти дневно щедро. Дрехите също би трябвало да дават отговор на избрани условия като това да може елементарно да се махат или поставят, според от чувствата на тялото. То би трябвало да може да диша, да не позволяваме да се изпотим, да прегрее.

Като цяло хората с проблеми би трябвало да са деликатни, а здравите да внимават единствено какво ядат и каква физическата интензивност имат. За това дали внезапните промени в температурите извън въздействат ли на организма и по какъв начин да подготвим тялото си, с цел да се предпазим от такова въздействие, изяснява доцент Петровски.

Резките температурни промени се отразяват върху организма и експертите го виждат в техните амбулаторни кабинети, където напорът от пациенти със сърдечно-съдови болести доста се усилва.

„ Пациентите с хронични сърдечно-съдови болести постоянно изпитват някакъв дискомфорт при внезапни промени на температурите. Особено тези, които са на непрекъснато лекуване за хипертония, за сърдечна непълнота, за някои типове аритмии, за исхемична болест на сърцето. Това е върху, което аз имаме директни наблюдения всекидневно. Естествено внезапното покачвания в температурите – това, което се случва в тези няколко предишни дни се отразява на съдовия тонус на индивида и смяната в температурите, към които той е приспособен в зимния интервал в прехода към летен интервал се оказват от време на време много неподходящ външен фактор за нашите пациенти, споделя експертът.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР