Три неправителствени организации съобщиха, че са подали иск в Русия

...
Три неправителствени организации съобщиха, че са подали иск в Русия
Коментари Харесай

Иск в Русия срещу бойци от Вагнер заради жестоко убийство на сириец

Три неправителствени организации оповестиха, че са подали иск в Русия против наемници от потайната организация " Вагнер " по отношение на извънредно жестокото ликвидиране на сириец през 2017 година, с вярата да привлекат внимание към тази формация, смущаващо обвързвана с Кремъл, съобщи Франс прес.

" За пръв път се подхваща сходно деяние от околните на сирийска жертва против обвинени от Русия ", споделиха в официално съобщение трите организации - Сирийският център за медиите и свободата на изрече, Международната федерация за правата на индивида и съветското съдружие " Мемориал ". Те настояват, че са открили и " показали доказателства ", съгласно които хора от " Вагнер " са изтезавали и обезглавили през 2017 година хипотетичен беглец от сирийската войска.

" Този иск е значим, защото не става дума единствено за едно закононарушение, а за цяла верига от безотговорност ", съобщи за Агенция Франс Прес Александър Черкасов от " Мемориал ".

Искът е импортиран във федералния Следствен комитет, проверяващ най-тежките закононарушения. Той би трябвало да реши дали да образува наказателно дело.

Видеозапис на убийството популяризира през 2018 година самостоятелният в. " Новая газета ". Хора, говорещи на съветски, удрят жертвата си с чук, след това я разчленяват, най-после поливат с бензин и подпалват тялото, а главата е окачена на дирек.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР