Три минометни снаряда са избухнали на летището в град Аден,

...
Три минометни снаряда са избухнали на летището в град Аден,
Коментари Харесай

Летището в Аден под минометен обстрел след пристигането на новото правителство на Йемен

Три минометни снаряда са избухнали на летището в град Аден, по едно и също време с идването на министри от новото държавно управление на Йемен. Това оповестява саудитската телевизия Al Arabiya.

Телевизията прецизира, че има огромен брой починали и ранени, само че към момента няма точни данни.

Междувременно по предварителна информация никой от членовете на новото държавно управление не е потърпевш. По време на нападението всички те към момента са били в преди малко кацналия аероплан, надалеч от мястото, където са паднали снарядите. По-късно министрите са били превозени под строга защита в президентския замък " Ел Маашик ".

Според източници на Al Arabiya, мините блъснали залата за идващи, откъдето от фрагментите се виждат да се издигат дебели облаци пушек. В същото време, както оповестява Sky News Arabia, един от снарядите е паднал на пистата.

Новото държавно управление на Йемен беше образувано в средата на декември под управлението на министър-председателя Мейн Абдел Малик в сходство със съглашението от Рияд, подписано през ноември 2019 година сред Южния временен съвет (UPC) и интернационално приетите управляващи на страната. На 26 декември то даде клетва за честност на президента на републиката Абд Рабу Мансур Хади в неговия краткотраен щаб в саудитската столица Рияд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР