Три месеца преди ротацията - Даниел Митов от ГЕРБ даде

...
Три месеца преди ротацията - Даниел Митов от ГЕРБ даде
Коментари Харесай

Смяната на министри при ротацията остава под въпрос

Три месеца преди ротацията - Даниел Митов от ГЕРБ даде поръчка, че е добре партийните водачи да са в кабинета, с цел да носят политическа отговорност.

" Няма никакъв смисъл от нови избори. Дано да проработи формулата за ръководство, макар че е доста екзотична ", разяснява Митов в свое изявление за друга медия. 

" Според мен в един миг тя ще би трябвало да се премисля. Тежестта и политическата легитимност се измести в Народното събрание дотам, че никой не гледа към държавното управление, към изпълнителната власт като престиж, който задава пътя ", сподели той. 

От своя страна съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков утвърди концепцията и уточни, че партията му ще съблюдава ангажимента за ротацията, а при нея промяна на министри може да има.

" Това, което аз персонално научих за състава на държавното управление, е по-добре да са политически лица, с ясна политическа отговорност, в сравнение с специалисти, които в действителност не знаеш дали нямат някаква скрита взаимозависимост. Според мен е отговор и ясната отговорност и е по-честния метод ", съобщи Кирил Петков, представен от nova. 

Опозицията в лицето на Българска социалистическа партия още веднъж атакува ръководещите. " Досега това болшинство записваше корупцията и кражбите в закони. В момента подвигнаха нивото през най-сериозния и върховен закон в страната, Конституцията, там продават българския народен интерес и суверенитет и си разпределят страната на порции ", съобщи водачът на партията Корнелия Нинова. 

Ще има ли промяна на министри при ротацията - остава под въпрос. Митов от ГЕРБ сподели, че в случай че има министри, които преценяват, че не са се справили, ще го мислят, а Петков уточни, че смяна на министри може да има, само че при изискване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР