Три месеца и половина след края на груповата фаза се

...
Три месеца и половина след края на груповата фаза се
Коментари Харесай

Шампионската лига се завръща с вълнуващ дуел между ПСЖ и "Байерн"

Три месеца и половина след края на груповата фаза се завръща за началото на в шампионата. Стартът е повече от трогателен, откакто в първия дуел един против различен се изправят два от любимците в конкуренцията - ПСЖ и " Байерн " (Мюнхен).

Парижани одобряват първенеца на Германия от 22 ч. на " Парк де пренс " в повтаряне на финала от 2020 година

Двата отбора влизат в дуела в радикално друго положение, като " Байерн " е считан за любимец. Баварците започнаха 2023 година с три следващи равенства, само че дадоха отговор със седем вкарани гола в последните си две срещи и резервират върха в Бундеслигата.

Дотук през сезона " Байерн " има единствено едно проваляне в 30 мача във всички шампионати. В Шампионската лига баварците записаха шест триумфа и голова разлика 18:2 в група с " Интер ", " Барселона " и " Виктория " (Пилзен).

От своя страна ПСЖ е разтърсен и играе нерешително. Тимът записа две следващи загуби за пръв път от 11 месеца ( " Марсилия " в Купата на Франция и " Монако " в първенството).

Френският тим излезе като втори от групата си в Шампионската лига. По-малко вкарани голове като посетител оставиха ПСЖ зад " Бенфика " и по този метод изпратиха отбора в по-труден поток за осминафиналите.

 Дотук
© Reuters

Дотук " Байерн " има единствено една загуба през сезона.

" Не мисля, че " Байерн " е любимец. Този мач е 50 на 50, това е Шампионска лига и тимът ни е привикнал на тези дуели. След първата среща нищо няма да се реши ", сподели треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие, който призна, че е обезпокоен.

До последно под въпрос бяха Лионел Меси и Килиан Мбапе, само че и двамата взеха присъединяване в последната подготовка на тима, като се чака да играят. В " Байерн " контузени са Садио Мане, Лукас Ернандес и Мануел Нойер.

В другата среща " Милан " приема " Тотнъм " на стадион " Сан Сиро ". Шампионът на Италия изживява сложен интервал, като през уикенда прекъсна неприятна серия и стигна до триумф, само че е едвам пети в Серия А. Същото важи за " Тотнъм ", който играе на приливи и отливи, а в последния си мач позволи четири гола.

" Трябва да повишим равнището на представянето си, тъй като Шампионската лига е по-изискващо съревнование, а " Тотнъм " е мощен тим. Ще ни бъде мъчно, само че мачът идва в вярното време за нас ", сподели преди срещата треньорът на " Милан " Стефано Пиоли.

Програма в Шампионската лига
14 февруари от 22 ч.

ПСЖ - " Байерн " (Мюнхен), директно по " Макс Спорт 3 "
" Милан " - " Тотнъм ", директно по " Макс Спорт 4 "

15 февруари от 22 ч.
" Брюж " - " Бенфика ", директно по Ринг
" Борусия " (Дортмунд) - " Челси ", директно по bTV Action

21 февруари от 22 ч.
" Айнтрахт " (Франкфурт) - " Наполи "
" Ливърпул " - " Реал " (Мадрид)

22 февруари от 22 ч.
" Интер " - " Порто "
" Лайпциг " - " Манчестър сити "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР