Три мача от Световното първенство в Катар ще се изиграят

...
Три мача от Световното първенство в Катар ще се изиграят
Коментари Харесай

Англия и Нидерландия стартират кампаниите си на Мондиал 2022

Три мача от Световното състезание в Катар ще се изиграят в понеделник, 21 ноември. Един от любимците за короната Англия открива акцията си с дуел против Иран от група В на конкуренцията в 15:00 часа българско време. Три часа по-късно Сенегал и Нидерландия играят един против различен в мач от група А, а вечерта от 21:00 часа Съединени американски щати се изправя против Уелс във втория конфликт от група В.

Англичаните, които стигнаха до полуфиналите на последния Мондиал в Русия преди четири години, а предишното лято останаха покрай европейската купа, губейки с дузпи от Италия, потеглят с високи упования. „ Трите лъва “ са закономерно посочени за цялостни любимци в групата си и се изправят против най-непретенциозния отбор в първия си мач. Водени от Хари Кейн, селекционерът Гарет Саутгейт няма да може да разчита на бековете Рийс Джеймс и Бен Чилуел, само че ядрото на тима от последните две огромни шампионати е на линия. Британците имат една-единствена международна купа, която пристигна през далечната 1966 година.

В късния дуел от група В Съединени американски щати и Уелс ще търсят скъпи три точки в очертаващата се борба за втората позиция. Американците ще се борят с един от най-младите сформира на Световното със междинна възраст от 25 години, 175 дни. Техен водач е крилото на Челси Кристиан Пулишич. Уелсците, които се класираха за първия си конгрес на планетата от 1958-а насам след триумфа над Украйна в съдбоносен плейоф, са водени в Катар от нападателя на Ел Ей ФК Гарет Бейл.

Между двете срещи от група В на Мондиала, Сенегал и Нидерландия ще се изправят един против различен в завладяващ конфликт от група А на шампионата, където са още домакините от Катар и Еквадор. Сенегалците са извънредно рискови и имат доста класа в състава, в който личат имената на Едуар Менди, Калиду Кулибали, Булайе Диа и Исмаила Сар. Шампионите на Африка обаче ще бъдат без контузения Садио Мане – огромната звезда на Байерн Мюнхен, който донесе първи успех в Купата на Африка и класира състава за Катар, попадна в групата на селекционера Алиу Сисе, само че в последна сметка трябваше да бъде опериран и няма да вземе присъединяване на Световното. Нидерландия, любимец в групата и гонещ дебютна международна купа след три изгубени финала, е воден от Върджил ван Дайк, Френки де Йонг и Мемфис Депай по пътя към исторически първи успех от международни шампионати.

Програмата за мачовете от Мондиал 2022 в понеделник:

Група В

15:00, Англия – Иран

Група А

18:00, Сенегал – Нидерландия

Група В

21:00, Съединени американски щати – Уелс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР