Три мача и три победи постигнаха до момента българските национали

...
Три мача и три победи постигнаха до момента българските национали
Коментари Харесай

Фурор за националите ни по бокс в Будва

Три мача и три победи реализираха досега българските национали в полуфиналите на Европейската купа в Будва.

Боксьорите ни се показват на извънредно високо равнище на шампионата, който е с награден фонд от 507 хиляди $. Ергюнал Себахтин, Ясен Радев и Радослав Росенов ще нападат златните медали в събота, откакто през днешния ден демонстрираха класа и темперамент по пътя към успехите.

В категория до 48 кг Себахтин, който е европейски вицешампион, изигра доста тежък мач с коравия арменец Барегам Харютюнян. Двамата организираха здрава борба, като си размениха по един рунд.

Така всичко опря до представянето им в третия, където Ергюнал наложи волята си и взе крайния триумф с 4:1 гласа. В събота българинът ще срещне Артиш Соян (Русия) в борба за купата.

Ясен Радев (54 кг) изигра впечатляващ мач по пътя към триумфа със същия резултат над италианеца Федерико Сера. Българинът трябваше да покаже темперамент и доста умения, с цел да обърне развоя на срещата. Той изостана в съдийските карти след първия рунд, само че във втория бе безапелационен и изравни резултата.

В решителната трета част националът ни сподели чудесно придвижване по кръга и с премерени дейности и точни контри взе своето. Утре Ясен ще срещне Максим Кузнецов (Русия) за златния орден.

В категория до 60 кг Радослав Росенов прелетя през представителя на домакините Томислав Джинович. Многократният ни международен и европейски първенец съкруши с 5:0 гласа черногореца в доста хубав и прелестен за гледане мач. 19-годишният ни национал още веднъж показва богатия си боеприпас, само че срещна и сериозна опозиция. Росенов бе безапелационен в първия рунд, само че Джинович съумя да изравни играта във втория. Така българинът трябваше да покаже най-хубавата си светлина в третия, и той го направи по впечатляващ метод, с цел да вземе крайната победа. На финала в събота Радо ще се изправи против Софиан Убиа (Франция).

В 13-ия мач от програмата, който би трябвало да стартира към 17:30 часа, Йордан Морехон (+92 кг) ще срещне Владан Бабич (Сърбия). Във вечерната сесия, която стартира в 18:30 часа, ще има още един наш национал. Около 19:15 часа Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Роланд Вереш (Унгария) в четвъртия дуел от програмата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР