Три концерта от предстоящото турне на наскоро събралата се отново

...
Три концерта от предстоящото турне на наскоро събралата се отново
Коментари Харесай

Отмениха концерти на група Pantera заради нацистки поздрав, който фронтменът им отправил преди 7 г

Три концерта от идното турне на неотдавна събралата се още веднъж група " Pantera " бяха анулирани тази седмица. Причината за това са обвинявания в расизъм, отправени към нейния фронтмен Фил Анселмо, предизвикани от случай, разиграл се преди съвсем седем години, в който изпълнителят насочи нацистки привет, викайки думите " White Power " към публиката по време на концерт.

Както задграничната преса напомня, уважаваната метъл тайфа, която не е гастролирала от над две десетилетия, неотдавна отпадна от два немски фестивала - " Rock am Ring " и " Rock im Park ", откакто към този момент бяха оповестени като участници в деянията. Тогава уредникът на форумите изясни, че решението за отстраняването им от тях е взето след продължителни диалози с артистите, сътрудниците и почитателите.

Сега идното шоу на групата във Виена, което трябваше да се състои на 31 май тази година, също е анулирано. Австрийската преса предава, че от екипа не са показали съответен мотив за прекъсването му, а вместо това са оповестили, че ще възстановят средствата на всеки, който е закупил билет за събитието.

Според уеб страницата Blabbermouth.net, част от отрицателната реакция, против която музикантите се изправиха по-рано, идва от немската Зелена партия. В скорошно съвещание на градския съвет на Нюрнберг говорителка на политическата организация разкритикува " многократното " потребление на нацистки лозунги и идеология от Анселмо, изтъквайки, че съгласно нея присъединяване на бандата в деянията е безконтролно, поради обстоятелството, че " Rock am Ring " се организира в някогашни пространства на нацистката партия.
Снимка: Getty Images
Фил Анселмо беше подложен на съществени рецензии през 2016 година, откакто бе сниман по какъв начин насочва нацистки привет от сцената на концерт, викайки " White Power " - думи, присъщи за нацистки настроени групи в Съединените американски щати. След видеозапис на случая, публикуван в YouTube, изпълнителят първо съобщи, че просто се е шегувал, защото е бил под въздействието на бялото вино, което е консумирал в по-големи от нужното количества зад кулисите. По-късно той направи цялостно опрощение, като сподели, че " всеки, който познава мен и моята същинска природа, знае, че нямам доверие в нищо от това ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР