Три изтребителя МиГ-29 ще прелетят над градовете Пловдив и София

...
Три изтребителя МиГ-29 ще прелетят над градовете Пловдив и София
Коментари Харесай

Три изтребителя МиГ-29 ще прелетят над Пловдив и София

Три изтребителя МиГ-29 ще прелетят над градовете Пловдив и София в Деня на храбростта и празник на Българската войска.
Те ще излетят от летище Пловдив.
Прочетете още
Празникът ще бъде маркиран с водосвет на бойните флагове и знамената-светини в София, заяви пресцентърът на Министерството на защитата. В тържествения обред ще вземат участие президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, служебният министър на защитата Атанас Запрянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и висши офицери от Българската войска. 

Водосветът на бойните флагове и знамената-светини ще стартира в 10:00 ч. пред паметника на Незнайния боец в столицата. Той ще бъде отслужен от наместник-председателя на Светия Синод на Българската православна черква Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий. В ритуала ще вземат участие знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителни блокове на Въоръжените сили. При осъществяването на националния химн по време на водосвета на бойните флагове ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта.

Държавният глава ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще сервира венец пред паметника на Незнайния боец, след което ще се състои тържественият марш на представителните блокове на Въоръжените сили, заяви прессекретариатът на президента.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР