Три години след взрива в завода за боеприпаси в Горни

...
Три години след взрива в завода за боеприпаси в Горни
Коментари Харесай

3 години след взрива в Горни Лом все още има необезопасени пехотни мини

Три години след гърмежа в завода за муниции в Горни Лом, където починаха 15 души, остава болката на хората, които изгубиха другари и близки. Заводът към този момент е с различен притежател, само че на предпазване към момента са останалите от предходния необезвредени муниции, предава БНР.

При гърмежа Иван изгубил приятеля си Михаил, а самичък се отървал, тъй като дни преди случая напуснал работа: В същата промяна, в която е гръмнала, в тази промяна съм работил и аз.

В завода към момента има необезопасени пехотни мини, по тази причина страховете на хората остават: То като гръмне още веднъж и няма да остане нищо. Как да нямаме опасения?

Кметът Илиян Михайлов моли боеприпасите да бъдат отстранени: Всички институции, в случай че може по някакъв метод да спомагат тези мини да се отстранен отсам, да се извозят.

В завода следите от гърмежа към този момент се заличават. Намеренията на новия притежател са да стартира произвеждане за отбранителната индустрия, сподели шефът Иво Иванов: Намерението ни е да създадем близо 200 работни места в идващите две години.

През ноември Окръжният съд във Видин ще продължи разпитите на очевидци за гърмежа на 1 октомври 2014-та година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР