Три дрона са прихванати след нападение в Москва, твърдят руските сили

...
Три дрона бяха прихванати в неделя при опит за нападение
Коментари Харесай

Три дрона бяха прихванати в неделя при опит за нападение срещу „Москва Сити“ – бизнес и търговска сграда в западната част на града, съобщи руското министерство на отбраната.

„Един украински безпилотен летателен апарат (БПЛА) беше унищожен във въздуха от силите на ПВО над територията на Одинцовски район на Московска област“, ​​се казва в изявление.

„Още два безпилотни летателни апарата бяха заглушени с помощта на средства за радиоелектронна борба и след като загубиха контрол, се разбиха на територията на комплекс от нежилищни сгради в Москва Сити.“

Си Ен Ен не успя да потвърди произхода на дроновете, които малко над Москва в неделя.

Безпилотните летателни апарати (БЛА) за първи път бяха разположени от Украйна, за да помогнат на артилерията да локализира руски цели на бойното поле, а сега мнозина смятат, че те се използват за поразяване на цели в руска територия.

Производителите на дронове тренират да атакуват самолет с фиксирани крила по време на състезание за дронове, организирано от украинското правителство. Производителите на дронове тренират атака срещу самолет с фиксирани крила по време на състезание за дронове, организирано от украинското правителство. Васко Котовио/CNN

Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи за атаката, като я приписа на източници от сигурността. „Имаше стачка в сградата на „IQ-Quarter“, намираща се в „Москва сити“ (търговски център)“, каза ТАСС.

В последващи доклади се добави, че „временна зона, забранена за полети, е била въведена за зоната на полетите в Москва… съобщиха службите за спешна помощ“.

„В резултат на удара се счупиха стъкла на петия и шестия етаж на 50-етажната сграда. Пострадали няма. Не е довело до пожар.”

Видеозаписи показват отломки, както и служби за спешна помощ на мястото на инцидента.

Свидетел каза пред Ройтерс, че е имало експлозии и пожар. „С приятелите ми наехме апартамент, за да дойдем тук и да се отпуснем, и по някое време чухме експлозия – беше като вълна, всички скочиха“, каза тя. „Имаше много дим и нищо не се виждаше. Отгоре се виждаше огън.

Това също дойде след руска ракетна атака срещу североизточния украински град Суми късно в събота, която остави най-малко един цивилен убит и петима ранени, според вътрешното министерство на Украйна.

Екипи за реагиране са на място и продължават гасенето на пожара, допълват от министерството.

Втора атака с дрон за седмица

Атаката с дрон в неделя е втората съобщена в Москва през последната седмица.

Украинските сили извършиха удари с дронове на 24 юли, потвърдиха украински официални лица за CNNкато добавиха, че силите за сигурност са отговорни за удара. Руските официални лица заявиха, че това е "терористична атака на киевския режим".

Украинският министър Михайло Федоров, чието министерство на цифровата трансформация наблюдава плана за доставки на „Армия от дронове“ в страната, каза, че ще има още стачки.

Изглед показва повредената фасада на офис сграда в Москва. Изглед показва повредената фасада на офис сграда в Москва. Stringer/Ройтерс

Говорейки в кулоарите на руско-африканския форум в Санкт Петербург в събота, президентът Владимир Путин каза, че Москва никога не е отхвърляла мирните преговори с Украйна и че е трудно да се приложи прекратяване на огъня, когато украинската армия е в настъпление.

За да започне процесът, е необходимо съгласие и от двете страни, добави Путин.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР