Три доплащания заради първоначално по-ниските пенсии през януари, 2022 година

...
Три доплащания заради първоначално по-ниските пенсии през януари, 2022 година
Коментари Харесай

Три доплащания към пенсиите ще се дават през февруари

Три доплащания поради в началото по-ниските пенсии през януари, 2022 година по отношение на декември, 2021 година ще бъдат дадени през февруари, 2021 година. Това стана ясно от думите на обществения министър Георги Гьоков. Социалният министър призна, че през януари имало де факто по-ниски пенсии, въпреки че множеството били на минус с до 10 лв..

Първото доплащане е така наречен имунизационна коронавирус добавка от 75 лв.. Става въпрос за добавката, която се дава за приключена имунизация против COVID-19. Малко над 694 000 души вземат тези пари, посочи ръководителят на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов. Другите две добавки касаят пенсиите на тези, които са взели по-малка пенсия като безспорен размер през януари, 2022 година по отношение на декември, 2021 година.
Бюджетът завърши годината с недостиг от 3.9 милиарда лв., за януари чакат остатък
Бюджетът завърши 2021 година с недостиг в размер на 3.910 милиарда лв., което съставлява 3% от прогнозния Брутният вътрешен продукт за годината. Салдото се ф...
Прочети повече
От 7.02 до 21.02.22 ще се заплащат пенсиите, сподели Иванов. Вземащите ги в пощата ще получават и касов бон, в който ще са разказани всички добавки.

Няма да има нито един пенсионер с по-ниска пенсия през февруари по отношение на декември, като броим коронавирус добавката, посочи Гьоков. И съобщи, че коронавирус добавката (60 лева), която се дава като помощ поради пандемията (не поради ваксинацията), ще важи до юни. Работи се по доста разновидности, десетки разновидности, за преизчисление на пенсиите по този начин, че коронавирус добавката от 60 лв. в действителност да си остане за непрекъснато, уповавам се работната група да ги сведе до 2-3, с цел да бъдат импортирани в Народното събрание , акцентира Гьоков.

680 пенсионери са обжалвали получената пенсия, само че става въпрос за разнообразни неща, съобщи Иванов в отговор на въпрос на Actualno.com.

Гьоков обаче сподели и, че се основали нереалистични упования при пенсионерите тъкмо поради коронавирус добавките. Средно увеличихме с 12,5% пенсиите, т.е. малко над 61 лв.. Няма такова огромно нарастване в историята, стана ясно от думите му.
До 31 януари може да променим типа на обезпечаването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да трансформират типа на обезпечаването си, припомнят от Национална организация за приходите. Самоос...
Прочети повече
Министърът увери, че нямало нито една пенсия под линията на беднотия. Това обаче значи да имаш приход, който не е под линията на беднотия – т.е. броят се неща като наем, като аренда. Ако има пенсионери с приходи под линията на беднотия, страната ще помогне, даде обещание Гьоков.

Очаквайте детайлности!

Още: Средната пенсия става над 573 лв., усилват и компенсациите за безработица

Сподели с твоите другари

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР