Три допълнителни етапа от проекта за строителството на интерконектора България

...
Три допълнителни етапа от проекта за строителството на интерконектора България
Коментари Харесай

Следващата седмица представят план за приключване на останалите дейности по интерконектора с Гърция


Три спомагателни стадия от плана за строителството на интерконектора България - Гърция би трябвало да бъдат довършени, съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес той организира среща с представители на плановата българо-гръцка компания " Ай Си Джи Би ", на която участва и изпълнителният шеф на сдружението от българска страна Теодора Георгиева.

Резервен информационен оптичен кабел, който е в напреднала фаза, може да бъде въведен в употреба още при започване на идната година, сподели Шишков. Другите два стадия са построяването на главен път до измервателната станция в Стара Загора, както и осъществяване на противоерозионни ограничения по цялата дължина на трасето, добави още районният министър.

Той напомни, че главната част от плана – стартирането в употреба на газопровода България - Гърция, е приключена още на 1 октомври, когато по трасето потече газ от Азербайджан.

Шишков посочи, че е инциирал срещата за да се заяви по кое време и по какъв начин ще бъдат приключени посочените елементи от цялостния план. По думите му срещата е била доста ползотворна.

На въпрос по кое време се чака работата по всички останали елементи да завърши, Шишков уточни, че другата седмица ще се организира нова среща със строителя (гръцката компания " Авакс " ) и тогава ще може да се приказва по-конкретно.

Министърът сподели, че най-големи по размер ще бъдат дейностите, свързани с противоерозионна отбрана на плана, които ще включват разнообразни мероприятия по укрепването на трасето по цялата му дължина и най-много там, където има водни сектори.

Регионалният министър сподели още, че след напъните планът да влезе в употреба в период и газът да потече от 1 октомври, е имало известно разпределяне, което в този момент ще бъде наваксано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР