Три чуждестранни консорциума проявяват интерес към закупуването на акции в

...
Три чуждестранни консорциума проявяват интерес към закупуването на акции в
Коментари Харесай

Три чуждестранни консорциума преговарят за 50% от акциите на ПФК Ботев /Враца/

Три задгранични консорциума демонстрират интерес към закупуването на акции в "Ботев " /Враца/, заяви dsport. От клуба потвърдиха, че са провели диалози и с трите компании, които желаят да влагат в тима. Става въпрос за закупуването на 50% от контролния пакет акции.
Ръководството на клуба би трябвало до другата седмица да реши коя от трите предложения ще бъде определена.
Една от трите предложения идва от италианско-швейцарски фонд. Той е представляван от футболните сътрудници Антонино Имборджа и Дино Сако, а техен юрист е Томазо Маниконе.
Президентът на врачани Христо Илиев разяснява пред dsport: „ Ние работим за положителното на "Ботев " /Враца/ и няма да взимаме прибързани решения, с цел да може да изберем най-подходящия сътрудник, с който да развиваме клуба. “
63-годишният Имборджа има доста богата визитка. Той е родом от Палермо, има футболна кариера, като е играл за тимовете на Лече, Реджана и Каляри.
Като сътрудник съставлява ползите на Габриел Батистута и Джузепе Синьори. След това е в разнообразни управителен функции в тимовете на "Комо ", "Дженоа ", "Салернитана ".
През 2009 година Имборджа придобива белгийския "Юпен ", който по-късно печели промоция в белгийския футболен хайлайф. Той резервира контрола над клуба до юли 2011 година, като в същото време заема нови мениджърски позиции в Италия. В Белгия той съумя да напише историята на "Юпен ", помагайки за построяването на новия стадион, който се трансформира в едно от бижутата на локалната лига.
През 2009/10 е назначен за състезателен шеф на "Пиаченца ". След това става подобен в отбора на Гросето, след което е нает за пазарен съветник от Парма. Той заема тази служба до декември 2013 година, когато подава оставка.
В края на 2014 година е назначен за изпълнителен шеф на "Варезе " в Серия Б. Той напуща отбора през лятото на 2015 година, заявявайки, че е бил излъган по отношение на дълговата обстановка на компанията, която банкрутира малко по-късно. Имборджа твърди, че е схванал за това едвам след встъпване в служба. През декември 2015 година е назначен за механически съветник на "Павия ", позиция, от която е освободен през март 2016 година. През 2019 година основава „ Sport Agency Futura “ в Лугано – спортна адвокатска и брокерска компания. Дино Сако съставлява най-вече подрастващи гении, които излизат от академията на "Интер ". Сако докара албанския нападател Реди Каса в Септември София.
Томазо Маниконе е техният юрист съветник, който е наследник на асистент треньора на "Бордо " Владимир Петкович – Антонио Маниконе. Двамата работят дружно още от престоя на Петкович в "Лацио ", а по-късно са екип и в националния тим на Швейцария.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР