Три автомобила изгоряха в столичния квартал Хиподрума. Предстои да се

...
Три автомобила изгоряха в столичния квартал Хиподрума. Предстои да се
Коментари Харесай

Палежите на коли в Хиподрума - ежедневие, местни подозират хайка пиромани

Три автомобила изгоряха в столичния квартал " Хиподрума ". Предстои да се откри дали палежът е тенденциозен. От 2019 година до момента в квартала изпепелените коли са над 10. Според локалните поданици палежите са дело на група пиромани.

Огънят потегля от автомобил на 15 години и обгръща другите два, паркирани до него. Според очевидци, пожарът е провокиран съзнателно от двама души. На място пристигнали пожарна и полиция, само че колите изгорели доста бързо. Една от колите е на Ива Петкова.

" Ние разчитахме безусловно на него, аз съм самотна майка с две деца, карах си децата на детска градина с него. Баща ми ходеше на работа с него и просто деляхме един автомобил, тъй като нямаме никакви благоприятни условия да си закупим втори ", показа Ива.

Месеци по-рано - през юни същата година, пред същия блок други два автомобила също изгарят.

" Юни месец мисля, че беше. 2 коли ги възпламениха тъкмо пред входа. Пораженията видях на сутринта, бяха си изгорели колите тотално ", сподели Йордан Митрев, който също живее в кв. " Хиподрума ".

Единият от изпепелените коли още веднъж е на Ива. Този път служебният.

" Заради това изгубих работата си, поради това ме уволниха, най-малко не ме подведоха под отговорност за автомобила, защото той беше към този момент застрахован - имаше си каско, имаше си гражданска, до момента в който нашият автомобил имаше единствено гражданска отговорност ", изясни Ива Петкова.

Ива счита, че палежите са умишлени, само че не и ориентирани съответно към нея, тъй като в този квартал те са се трансформирали в всекидневие. Октомври 2019 година - общо 7 автомобила изгарят на две прилежащи улици. Според жителите му там обикаля хайка пиромани.

" Според мен, това са или някакви пиромани, или хора, които просто с това се занимават. Просто им доставя наслаждение да го вършат ", счита Ива.

От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане, в хода на което ще се откри дали в действителност става въпрос за тенденциозен палеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР