Трейс Груп Холд АД, фирмата ремонтирала пътя Мездра-Своге-Нови Искър, на

...
Трейс Груп Холд АД, фирмата ремонтирала пътя Мездра-Своге-Нови Искър, на
Коментари Харесай

Фирмата, ремонтирала пътя на мястото на катастрофата, спазвала стандартите

" Трейс Груп Холд " АД, компанията ремонтирала пътя Мездра-Своге-Нови Искър, на който злополука рейс и починаха 16 души, разяснява със свое мнение до медиите рехабилитацията на сектора.

Фирмата сервира съболезнования за фамилиите на хората, които починаха в тежката злополука по планинския път на Искърското дефиле.

Със своето писмо те осведомят за дейностите, които са направили като водещ сътрудник в обединяване ДЗЗД " Трейс Своге ", изпълняващо рехабилитация на пътя, която е стартирана на 29 септември 2011 година

" Ремонтните действия включват реорганизация и рехабилитация на 23 кръстовища, 5 тунела, 2 жп надлеза и 32 мостови уреди, възобновяване на пътната настилка и полагане на компактен асфалт по целия сектор, в допълнение монтиране и замяна на защитни уреди. Трасето минава през 13 обитаеми места ", пишат те.

" Цялостната рехабилитация на пътя е осъществена според плана и Техническата спецификация. Изпълнението е по стандарта на инженерите консултанти FIDIC така наречен Червена книга. По този стандарт изпълнителят е задължен да съгласува всичко с Инженера- Mott macdonald Bulgaria. Рехабилитацията се извърши по план " Транзитни пътища ", чийто инструментариум не разрешава на проектантите да трансформират към този момент съществуващото трасе ", допълват от компанията.

" Асфалтовите настилки са изпълнени през 2014 година, това е и годината, в която пътят е пуснат за употреба. Пътят е пуснат в употреба две години преди формалното му приемане. Гаранционните периоди обаче, както е регламентирано в Наредбата стартират да текат от датата на сключване на Акт 16, което се случи през 2016 година Рехабилитацията е осъществена без да бъде спирано придвижването по тежкото трасе ", разяснява компанията реализатор.

" Как е поддържан пътя в този интервал, ние не можем да вземем отношение. АПИ избира компания, която да реализира тази задача. Нашият ангажимент е само обвързван с недостатъци, които се появяват по трасето в гаранционния двугодишен период. Установените такива, за този четири годишен интервал не са определящи и възпрепятстващи придвижването ", изясняват те.

" Длъжни сме да подчертаем, че цялото придвижване на тежкотоварни коли, след пускане на ремонтите по Автомагистрала " Хемус " се пренасочи през Искърското дефиле. По цялото трасе на второкласния път има сложена отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка, указваща рестриктивните мерки на скоростта и заплахите по старопланинския път ", допълват от " Трейс Груп Холд " АД.

В своето писмо те прибавят, че в допълнение ще осведомят за свършеното от тях по обекта, след стартирането му в употреба, както и че ще окажат цялостно подпомагане на проверяващите органи.

Припомняме, водачът на рейса, който катастрофира в събота край Своге, е карал кола за спешна помощ в София, преди да сътвори компанията си. Компанията е записана в Божурище. При тежката злополука край Своге на 25 август починаха 16 души. Сред починалите е и 13-годишно дете.

Продължава следствието на злополуката. Според данните от тахографа водачът се е движил с умерена скорост - 40-50 км в час. Пробата за алкохол на лидера също е негативна.

Ден преди злополуката е оповестено мнение, че пътят не е в положително положение, макар скъпия ремонт.

Местни поданици настояват, че въпросният сектор от пътя е рисков.

В понеделник в манастира " Рождество Богородично ", прочут и като " Седемте престола ", ще бъде отслужена панихида в памет на умрелите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР