Тревожност, стрес, страх, фобии, проблеми със семейството и отношенията, конфликти

...
Тревожност, стрес, страх, фобии, проблеми със семейството и отношенията, конфликти
Коментари Харесай

Универсална рецепта срещу пандемичната умора

Тревожност, стрес, боязън, уплахи, проблеми със фамилията и връзките, спорове на работното място, тъжни мемоари и прочувствени рани, както и неналичието на физически контакт. Това са единствено част от психическите последствия, с които ще се сблъскаме през идващите месеци. Поради тази причина от Alares, испанска компания, профилирана в грижата за хората, създаде поредица от препоръки за възстановяване на психологичното ни здраве.

Намерете баланс в работата -  59% от испанските служащи страдат от стрес на работното място. Все по-трудно е да се разделим с работата от разстояние, само че може да се окаже, че комбинираният модел (офис, дом) от престой на работа и хоум офис може да е най-хубавият вид. Трябва да си поставите реалистични и постижими цели и задания. Позволете си един ден да не бъдете хиперпродуктивен човек. Намерете баланс и се ангажирайте да съчетаете персоналния и служебния си живот. 

Възползвайте се от витамин D напролет -  Пандемията ни накара да прекарваме повече време у дома и зимата, която е на път да завърши, също беше дълга. Витамин D е доста значим за нашето тяло и неговият недостиг може да аргументи костни фрактури и остеопороза, мускулна уязвимост, инфектиране. Този витамин ни оказва помощ да укрепим имунната система. Слънчевите бани 10-15 минути дневно заран и последните часове на деня ще основат прочувствено благоденствие с помощта на стимулацията на невротрансмитери като серотонин. 

Отидете на физиотерапия -  Някои проучвания за изгодите от масажа демонстрират, че те са ефикасни в битката със напрежението, болката и мускулното напрежение. Те също имат за цел възстановяване на безсънието, породено от стрес или лекуване на тревога да вземем за пример. Работата от разстояние в някои случаи може да навреди и на вярната стойка на тялото. Може би е време е да отидете на физиотерапия. 

Правете физически извършения -  Спортът или физическите извършения, съчетани със здравословна диета, ни оказват помощ да подобрим качеството си на живот. Една от най-хубавите предпазени от пандемия действия е йогата. Позволява ни да спим по-добре, помага в битката със напрежението, както и за възстановяване на взаимоотношенията ни. Към аргументите да практикуваме йога, можем да прибавим още една: тя може да се прави самостоятелно, а това е безвреден метод за отбягване на инфекции. 

Уважавайте графиците -  Емоционалният баланс е синоним на благополучие. За да го намерите, би трябвало да имате позитивно отношение и да взимате решения с убеденост и предпочитание да се учите. Уважавайте графиците и най-много си почивайте. Правилното дишане е най-бързият метод да поемете контрола над мозъка си. Влезте в контакт с природата. Избягвайте непотребния звук. Звукът е значим като форма на поощрение, само че мълчанието също би трябвало да се цени. Знаете ли, че във Финландия да вземем за пример тишината се продава като туристическа атракция? Може би по тази причина жителите му са най-щастливите в света.

Погрижете се за себе си -  Грижата за себе си не постоянно значи да купувате нещо или да харчите пари, а да подобрите самочувствието и да вършиме нещо, което в действителност желаете. Оценявайте времето си. Изправете се и оставете други хора да се грижат за вас.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР